avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... ANPC apara interesele bancilor ?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

ANPC apara interesele bancilor ?

Buna ziua !
In anul 2006 am contractat un credit de nevoi personale in val de 10.199 ron de la o banca comerciala . In anul 2009 am avut ceva probleme in famile si nu am putut plati la timp .In anul 2010 s-a instituit poprire pe 10.998 ron . La 7/5/2012 total poprire 8.900 ron iar sold restant 6.000 ron la care se calculeaza dobanda . Am fost la banca si am cerut un desfasurator plati de la inceputul creditului pana in prezent dar am fost refuzat pe motiv ca nu pot elibera asa ceva . Am facut apel la ANPC dar acestia tegiverseaza lucrurile de 4 luni . Am facut 3 reclamatii foarte specifice cerand desfasurator plati si mod calcul dobanda si penalitati . Raspunsul primit a fost o trimitere la formula de calcul a dobanzi din contractul de credit si atat , iar cu privire la desfasurator plati, dansii au dat un copy/paste de pe desfasuratorul contului din care se face poprirea , acesta fiind adus de catre mine de la banca unde am cardul de salariu . Sa inteleg ca intre Anpc si banca exista un acord tacit . Dece nu primesc desfasuratorul de plati? Exista o lege care obliga banca in astfel de cazuri ? Daca o sa vedeti reclamatiile versus raspunsuri ANPC "va cruciti" , una ceri alta primesti . In concluzie ANPC refuza sistematic sa obtina de la banca un desfasurator plati si sa faca analiza modului de calcul dobanda si penalitati . Va multumesc ca ati avut rabdarea sa ma ascultati si astept un raspuns de la voi .
Cel mai recent răspuns: Cs B , Contabil 11:22, 29 Mai 2012
Mai Degraba ar fi buna o plangere la BNR
Ati incercat cu un expert contabil?:surrender:
DA, cred ca sunt împreună. Eu cer contractul pe care banca îl invocă. Răspuns ANPC după 6 luni (revenire la prima adresă) - banca are dreptate trebuie să plătesc. Altă adresă în care solicit altceva, răspuns de la ANPC - am răspuns în prima adresă. Soluție pe Contencios Administrativ. ANPC are obligația de a formula un răspuns cel mai târziu în 30 de zile. Dacă răspunsul vă provoacă pierderi acționați în Instanță. Adresă în același timp și către Avocatul Poporului cu privire la ANPC. Solicitați BNR-ului să intervină.
Nu pot sa generalizez, dar in cazul meu OPC-ul a solutionat reclamatia in favoarea mea, chiar daca nu din prima incercare.
Am facut sesizare la OPC impotriva bancii pt clauze abuzive din contractul meu de credit. In primul raspuns de a lor au scris langa subiect si mi-au redat, de fapt, punctul de vedere a bancii.
Am scris o noua reclamatie la OPC prin care i-am atras atentia ca nu mi-au raspuns la subiectul reclamatiei initiale dupa care am primit raspuns afirmativ de la ei cum ca,intr-adevar, exista clauze abuzive in contract. Din cate stiu au amendat banca si au obligat-o sa elimine acele clauze, dar banca a contestat amenda. Instanta a gasit in favoarea OPC dar sentinta inca nu este definitiva.
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2012
Cs B, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La decizia creditorului , dobanda nu scade chiar daca euribor la 6 luni a scazut jojogirl jojogirl Buna ziua , In contractul meu de credit la art.4 - Dobanda - este stipulata o clauza in care se mentiona ca \"la decizia creditorului , rata dobanzii va fi ... (vezi toată discuția)
Reevaluare garantie imobiliara - idei? solutii? ioni69 ioni69 Buna seara, Astazi am primit o scrisoare de la Volksbank prin care imi cere sa primesc un evaluator platit de ei care imi va reevalua apartamentul pus ca si ... (vezi toată discuția)
Rata banca Alina80 Alina80 Buna ziua. As dori, va rog, sa imi spuneti si mie ce as putea face pentru a evita cresterea ratei, in situatia urmatoare: Anul trecut am contractat un credit ... (vezi toată discuția)