avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs impotriva incheierii de suspendare a executarii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs impotriva incheierii de suspendare a executarii actului administrativ, renuntare la judecarea fondului

Prin cererea de chemare in judecata reclamantul a solicitat:
1. anulare act adm.;
2. suspendare executare act.
Instanta de fond a respins capatul 2 (suspendarea), iar reclamantul a formulat recurs impotriva respectivei incheieri de sedinta.
Ulterior inregistrarii cererii de recurs, acelasi reclamant a renuntat la judecarea cererii de chemare in judecata la instanta de fond.
In recurs ce exceptii as putea invoca: lipsa de interes sau lipsa de obiect?
Nu inteleg: daca reclamantul a renuntat la judecata, instanta nu s-a pronuntat printr-o incheiere in acest sens?
In intampinarea din recurs trebuie invocata exceptia lipsei de interes privind suspendarea executarii actului administrativ.
Recurentul reclamant avea interes sa solicite suspendarea pana la judecarea solicitarii de anulare a actului. Daca a renuntat la cererea de anulare a actului, evident nu mai are interes sa solicite suspendarea.
Dar oricum probabil va renunta si la recurs.

A renuntat la judecata doar cu privire la capatul de cerere privind anularea actului administrativ. Cu privire la suspendare, instanta de fond deja se pronuntase, se facuse recurs, asa incat numai instanta de recurs poate lua act de renuntarea la cererea de suspendare.
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de completare sentinta civila nitmar nitmar intr-o actiune am formulat o contestatie la un act administrativ fiscal si o obligatie de a face, respectiv sa fie obligata Adm financiara sa faca modificari ... (vezi toată discuția)
Litispendenta fd fd la fond am fost eu chemat in judecata pt revendicare si granituire. fata de titlul reclamantului am opus hotararea judecatoreasca de constatare a uzucapiunii ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitatii procesuale pasive Artigas Artigas Va salut, Intr-un dosar care s-a judecat pe fond,instanta a admis exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a uneia dintre parti care avea in dosar ... (vezi toată discuția)