avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere succesiune si retrocedare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere succesiune si retrocedare imobil

Buna ziua,

In urma cu mai mult de 10 ani tatal meu a facut o solicitare in baza legii 10 de retrocedare a unui teren cumparat prin 1970 impreuna cu fosta lui sotie, catre Primaria capitalei. In paralel a initiat o actiune in instanta pentru a obliga Primaria sa dea o solutie dosarului deoarece aceasta taragana dosarul prin solicitare de alte documente. Instanta a obligat Primaria in 2006 sa solutioneze dosarul (obligatia de a face) irevocabil insa de atunci Primaria nu da niciun semn de viata.
Undeva in 2010 in urma unei noi solicitari din partea tatalui meu, Primaria a trimis brusc ca trezita din somn,dosarul catre AVAS dosarul pt solutionare insa cum evident nu era cazul (teren in administrarea unei intreprinderi de stat) AVAS a returnat dupa nicio luna dosarul catre Primarie specificand ca aceasta trebuie sa solutioneze dosarul conform obligatiei instituite si prin hotararea judecatoreasca irevocabila.
Acum dosarul este la Primarie si nimeni nu misca nimic din nou. Terenul este liber de constructii.
Pe contractul de vazare cumparare este trecut tatal meu si fosta lui sotie.
Tatal meu a decedat in Ianuarie anul trecut - 2011, iar fosta lui sotie undeva acum 6 ani din cate cunosc neexistand urmasi din partea sotiei.
Ce doresc este sa stiu cam ce cale am de urmat pentru a intra in posesia terenului deoarece acum dezbat succesiunea.
Printre solutii vreau sa stiu daca pot da din nou Primaria in judecata pentru a solicita punerea in posesie direct pe numele meu, fara sa ma mai duc pe la ei cu caciula in mana (nu e genul meu) sau pe la notar, avand in vedere ca sunt unicul mostenitor din partea tatalui. De asemenea, vreau sa solicit si daune pentru toata aceasta situatie si nesimtire lor. Din cate stiam exista niste daune solicitate ce vizeaza direct primarul sau ceva de genul, astfel ca in acest caz se rezolva dosarul mai repede.
Puteti sa-mi spuneti ce daune se pot solicita in aceasta situatie? Efectiv atata s-a taraganat incat am pierdut o multitudine de ocazii de a valorifica acest teren si nu am putut beneficia de el atata timp.
Multumesc pentru indicatii.

Alte discuții în legătură

Transfer dosar de la primaria generala a capitalei la avas nicum nicum Buna ziua, Puteti sa-mi spuneti in ce cazuri Primaria Generala sau de Sector poate muta un dosar privind retrocedarea unui teren, la AVAS spre ... (vezi toată discuția)
Refuzul primariei in a executa o hotarare judecatoreasca dactari dactari Acum cinci ani am primit o hot jud pentru recunoastera unei suprafete de teren pe raza localitati In urma demersului facut la primarie m.i sa oferit o ... (vezi toată discuția)
Notificare conf. legii10, si actiune de revendicare in instanta,proces civil.. AKM AKM Sunt propietarul unei case si teren, cumparate de la primarie in baza legii nr.85/1992.In anul 2001 asa zisii fosti propietari au revendicat casa si terenul in ... (vezi toată discuția)