avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conventie civila de prestari sportive
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conventie civila de prestari sportive

CONVENTIA CIVILA DE PRESTARI SERVICII SPORTIVE-este legala sau nu?
caz: este incheiata o "Conventie civila de prestari servicii sportive", fara a fii incheiat CIM, intre o persoana fizica (fotbalist) si un club sportiv...Pe contract apare stampila AJF-asociatia judeteana de fotbal(plus nr. de inregistrare AJF)...se stipuleaza un salariu net de 700 lei
Daca nu sunt respectate obligatiile salariale de catre clubul sportiv si alte obligatii, cum ar fii obligativitatea de a suporta cheltuielile medicale in cazul accidentarilor, cui se poate adresa fotbalistul? poate face sesizare la ITM?
Nu se fac nici fise PSI protectia muncii.
Intrebare:
-cine legifereaza o astfel de conventie?
-daca nu exista CIM contributiile la asigurarile sociale nu sunt platite?

-
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:49, 17 Mai 2012
Daca este salariu este contract de munca, art. 159 Codul muncii - salariul reprezinta contraprestatia muncii depuse de angajat in temeiul unui contract individual de munca.
Pentru a fi o conventie civila prestatia efectuata de cel care se obliga, adica prestator, trebuie sa aiba caracter de unicitate, sa nu fie periodica, prestatorul sa nu se afle in relatie de subordonare cu beneficiarul serviciilor pe care le presteaza. Cu alte cuvinte va fi reconsiderata activitate dependenta si incadrata ca atare (art. 7 pct. 2.1 Cod fiscal).
1. Conventia civila nu este supusa dispozitiilor Codului Muncii , ci dispoziiilor Codului Civil

2. Tipizate de astfel de contracte asa au specificat , salariul .. inainte sportivii sau antrenorii ori instructorii erau angajati pe astfel de contracte ..

3. Sesizare al ITM nu are nicio relevanta , decat daca este considerata munca la negru activitatea in baza unui astfel de conventii.

4. Contributiile sociale pentru conventiile civile
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fotbalistii Dan Georgescu Dan Georgescu va rog, spuneti-mi ce lege reglementeaza \"munca\" fotbalistilor? multumesc! (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii pe pfa JeanCosac JeanCosac Buna ziua, Am un PFA cu codul CAEN 8551. Un club sportiv de drept privat poate semna cu PFA-ul meu un contract de prestari servicii pentru functia de ... (vezi toată discuția)
Pfa antrenor liliana27 liliana27 As vrea sa stiu daca este legala desfasurarea activitatii de antrenor ca PFA, intr-un club cu un sistem organizat de selectie, pregatire si participare la ... (vezi toată discuția)