In urma unui proces, am de incasat o sulta. Cine trebuie si care sunt modalitatile de a instiinta la cartea funciara pentru a se nota ca am de primit o sulta de la debitor? Imi este teama sa nu vanda.
Suma o am de primit ca urmare a unei succesiuni, in urma careia s-au format 2 loturi, al meu fiind cu suprafata mai mica si imi revine o sulta.
Debitorul poate face cadastru si intabulare daca are de platit datoria catre mine?
Multumesc frumos.
sentinta care ati primit-o, definitiva si irevocabila,
daca imobilul nu este inscris in cartea funciara, poate face
in situatia in care imobilul este inscris in cartea funciara, se face "intabularea" sentintei , adica se trimite la cartea funciara in vederea efectuarii modificarilor in ceea ce priveste dreptul de proprietate asa cum s-a stabilit prin sentinta.
in temeiul dispozitiilor noului cod civil, cartea funciara acum , inscrie din oficiu dreptul de ipoteca legala pentru diferenta de pret. la fel se intampla si in cazul sultei, asa um este prevazut in sentinta. respectivul nu va putea vinde decat in cazul in care dumneavoastra radiati din cartea funciara ipoteca legala inscrisa in favoarea dumneavoastra.
ce va ramane de facut este sa verificati la cartea funciara daca a fost depusa respectiva sentinta. daca nu, este bine sa procedati in acest sens.
Sulta
rairadu
pot cumpara/vinde un imobil atribuit prin sentinta judecatoreasca,dar care cuprinde si o sulta,sau sulta ramine in sarcina celui precizat in sentinta ... (vezi toată discuția)