avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... INSTIINTARE SULTA LA CARTEA FUNCIARA
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

INSTIINTARE SULTA LA CARTEA FUNCIARA

Buna seara,

In urma unui proces, am de incasat o sulta. Cine trebuie si care sunt modalitatile de a instiinta la cartea funciara pentru a se nota ca am de primit o sulta de la debitor? Imi este teama sa nu vanda.
Suma o am de primit ca urmare a unei succesiuni, in urma careia s-au format 2 loturi, al meu fiind cu suprafata mai mica si imi revine o sulta.

Debitorul poate face cadastru si intabulare daca are de platit datoria catre mine?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ContSters246530 , utilizator 22:03, 17 Mai 2012
Poate face cadastru dar nu poate vinde pina nu plateste sulta.
sentinta care ati primit-o, definitiva si irevocabila,

daca imobilul nu este inscris in cartea funciara, poate face

in situatia in care imobilul este inscris in cartea funciara, se face "intabularea" sentintei , adica se trimite la cartea funciara in vederea efectuarii modificarilor in ceea ce priveste dreptul de proprietate asa cum s-a stabilit prin sentinta.

in temeiul dispozitiilor noului cod civil, cartea funciara acum , inscrie din oficiu dreptul de ipoteca legala pentru diferenta de pret. la fel se intampla si in cazul sultei, asa um este prevazut in sentinta. respectivul nu va putea vinde decat in cazul in care dumneavoastra radiati din cartea funciara ipoteca legala inscrisa in favoarea dumneavoastra.

ce va ramane de facut este sa verificati la cartea funciara daca a fost depusa respectiva sentinta. daca nu, este bine sa procedati in acest sens.
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2012
antonia77, utilizator
Multumesc frumos pentru ambele raspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2012
ContSters246530, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu sulta ion panaite ion panaite Buna ziua tuturor ! As dori si eu un ajutor va rog. Am divortat in anul 2000 iar divortul s-a facut in lipsa pentru ca fosta sotie a plecat pur si ... (vezi toată discuția)
Sulta rairadu rairadu pot cumpara/vinde un imobil atribuit prin sentinta judecatoreasca,dar care cuprinde si o sulta,sau sulta ramine in sarcina celui precizat in sentinta ... (vezi toată discuția)
Executare silita - sulta mgb1ro mgb1ro Buna ziua, In urma unei sentinte civile definitive am apelat la un executor judecatoresc cu care am incheiat un contract de executare silita. Este vorba ... (vezi toată discuția)