avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie major

Buna seara!!! Am o mare nelamurire in ceea ce priveste adpotia unui major. Mai este necesar consimtamantul parintilor firesti??? In vechea reglementare era precizat faptul ca nu mai era necesar acest consimtamant, doar ca in actuala reglementare, asa cum a fost modificata, nu este precizat acest aspect.
M-ar putea ajuta cineva cu vreo hotarare in aceasta materie???
Conform Legii nr.273/2004, republicata in MO in 19 aprilie 2012, adoptia majorului se face numai cu citarea adoptatorului sau a familiei adoptatoare si a adoptatului, care are capacitate juridica deplina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptia Rosangel Rosangel Buna ziua! As avea nevoie de un mare ajutor din partea dumneavoastra!Am tot cautat pe net dar nu am gasit nici un raspuns...Am o fetita in vasta de 6 ani,tatal ... (vezi toată discuția)
Buna! - interzicere drept de vizitare copil aflat în plasament I.M.C. I.M.C. Ma numesc Caprariu Ioan Mircea si am un băiat în plasament. Centrul de plasament a deschis procedura de adopție și nu mai imi da voie sa-mi vizitez ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului adoptat ContSters228213 ContSters228213 copilul adoptat ce drepturi mai are asupra mostenirii provenite de la familia naturala (vezi toată discuția)