avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cartea de munca lipseste
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cartea de munca lipseste

ce se intampla in cazul in care o persoana care a muncit avand vechime 20 -22 ani,si ultima data a avut loc de munca imediat dupa revolutie,apoi nemaiputand sa se angajeze,a pus cartea de munca undeva,iar acum nu o mai gaseste ?

Ma refer la faptul ca vrea sa iasa la pensie,si nemaistind unde-i cartea de munca,cum poate sa dovedeasca ca a muncit peste 20 ani?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 18 Mai 2012
Sa mearga la Casa de Pensii si sa solicite adeverinta de vechime in campul muncii.
1) Daca merge la casa de pensii fara carte de munca,de unde stie casa de pensii ce vechime are persoana respectiva ?
2) Casa de pensii are in arhiva inregistrata o copie a muncii de pe cartea de munca a fiecarei persoane?
Nu. Trebuie sa mearga la toti fostii angajatori si sa solicite adeverinte pentru perioadele de stagiu. Casa de pensii are baza de date doar din 2000
Casa de Pensii are evidenta tuturor salariatilor din Romania ,deoarece potrivit legii toate Inspectoratele Teritoriale de Munca au transmis catre casele de pensii toate datele inscrise in cartile de munca ale angajatilor.
Omul nu a mai lucrat din 1990 si ceva, nu a dus cartea de munca la ITM ci a pastrat-o acasa, deci casa de pensii nu cred ca are vreo informatie

Alte discuții în legătură

Cm pierduta, refacerea vechimii cu probleme savysb savysb Mama mea urmeaza sa iasa la pensie de drept anul viitor, insa i-a fost furata cartea de munca acum multi ani (o talharie in tren, poveste lunga, ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta Gratziella Gratziella Buna seara! Am descoperit astazi ca nu imi gasesc cartea de munca desi stiu foarte bine ca mi-a fost data de firma unde lucram anul trecut, pentru ca numai ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta LittleB LittleB Buna ziua! Tatal meu a decedat si nu mai gasesc cartea lui de munca pentru a-mi face cerere pentru pensie de urmas. El a muncit in anii 90 la o fabrica ... (vezi toată discuția)