avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... CM pierduta, refacerea vechimii cu probleme
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

CM pierduta, refacerea vechimii cu probleme

Mama mea urmeaza sa iasa la pensie de drept anul viitor, insa i-a fost furata cartea de munca acum multi ani (o talharie in tren, poveste lunga, irelevant).

Pana acum am reusit sa strangem toate adeverintele necesare din toate locurile unde a lucrat, cu exceptia primului loc de munca, unde a avut contract de 5 ani (perioada ceausista) care a inclus scolarizarea.

Astazi, in urma unei a 20-a vizite la fabrica respectiva, a aflat ca pe numarul cartii ei de munca e trecuta alta persoana iar ea figureaza cu doar un pic peste 2 luni de munca (pe un alt numar de CM). Mai dubios e ca persoana respectiva are acelasi nume, este nascuta in acelasi an si luna insa nu in aceeasi zi.

Eu unul nu as merge pe premisa unei greseli neintentionate ci mai degraba pe ideea unei greseli intentionate. Insa problema ramane indiferent de ipotezele mele, astfel incat as fi recunoscator daca cineva imi poate spune ce ar trebui sa facem in situatia asta.

Rog un moderator sa mute topicul in categoria corecta in cazul in care eu nu am nimerit.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: savysb , utilizator 21:31, 24 Octombrie 2018
Greseala intentionata pe vremea ceausista ...nu prea cred.

Detineti o copie de pe carnetul de munca al mamei dvs.?
Nu, CM a fost furat. Nu cred ca pe vremea ceausista a fost greseala, ci acum, inainte ca cealalta persoana sa iasa la pensie (conform inscrierilor are aceeasi varsta cu mama mea).
Daca exista "greseala" intentionata, atunci puteti sesiza Politia /Parchetul.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Persoana care a "beneficiat" de CM-ul mamei mele este iesita la pensie anticipata de acum 4 ani. Incurcatura nu e asa de mare, CM-ul mamei mele este trecuta in dreptul acelei persoane in arhiva (corespunde luna si anul nasterii, deci primele 5 cifre din CNP) cu 3 ani vechime la grupa 2 iar la mama mea este trecuta o alta CM, cu doar 2 luni si un pic vechime. Femeia de la RU care a gasit neregula asta (la ultima vizita a mamei mele acolo, pentru ca pana acum au tot taraganat lucrurile si a fost nevoie de vizita personala) e cam nepasatoare, dupa ce a spus ca si ea urmeaza sa iasa la pensie si nu prea mai e treaba ei.

Probabil la ITM regional (Iasi) figureaza aceleasi date, nu?
Mergeti la ITM Iasi si depuneti o sesizare, daca vorbiti despre o perioada de dupa 1990 ... vedeti ce gasesc in arhiva lor.
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Informații grupa ii de muncã fea floreasca aiulianctin aiulianctin Bună ziua, Tatăl meu are 55 ani, a lucrat ca strungar la Fabrica de Elemente și Automatizări Calea Floreasca timp de 12 ani, apoi timp de 14 ani a ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca lipseste Tarzan2012 Tarzan2012 ce se intampla in cazul in care o persoana care a muncit avand vechime 20 -22 ani,si ultima data a avut loc de munca imediat dupa revolutie,apoi nemaiputand sa ... (vezi toată discuția)
Cum poate să dovedească vechimea în muncă ? oanaportar oanaportar Bună seara ! Vă prezint următoarea situație: - sora mea cea mai mare urmează să iasă la pensie. Ea va trebui să meargă la Casa de pensii ca ... (vezi toată discuția)