avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Proces recuperare restante salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Proces recuperare restante salariale

Buna ziua,

V-as ruga sa ma informati cum se procedeaza in situatia ,in care, dupa ce ai dat in judecata angajatorul, acesta plateste partial o parte din restante (2 salarii din cele 12 restanta la data inregistrarii cererii de chemare in judecata). Trebuie sa trimit la tribunal o informare asupra modificarii sumei restante, sau se poate face anunt in sedinta de judecata?
As mai avea o intrebare :
Daca , doresc sa se judece fara prezenta mea (a reclamantului), deoarece doresc numai sa mi se plateasca restantele salariale, ce trebuie sa fac? Sau e mai bine sa fiu prezent?
Primul termen de judecata s-a stabilit dupa 30 zile de la depunerea dosarului. Nu mai este valabila durata de 15 zile pentru astfel de proces?
Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2012
Viorel_Lucaciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Viorel_Lucaciu , utilizator 09:31, 18 Mai 2012
Puteti anunta in sedinta de judecata modificarea cuantumului , intrucat angajatorul a achita o parte din salariile restante ...

Daca doriti judecarea in lipsa, atunci formulati o cerere in acest sens, in baza art.242 alin.2 C.proc.civ. .. uitati un astfel de model:

Tribunalul ..........
Dosar nr. : .... / ... / ....
Termen de judecata: ../.. / .......

DOMNULE PRESEDINTE

Subsemnata .... .... , domiciliata in .............. (adresa unde doriti sa vi se comunice sentinta si eventualele citatii urmatoare), solicit judecarea prezentului dosar in lipsa, conform art. 242, alin. 2 din Codul de Procedura civila.

Data

Semnatura

DOMNULUI PRESEDINTE AL TRIBUNALULUI ... ......

Teoretic asa ar trebui sa se procedeze la acordarea termenelor, insa in practica nu se tine cont de aceste prevederi.

Multumesc foarte mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecarea in lipsa ContSters183043 ContSters183043 Ce trebuie sa fac daca doresc ca procesul sa se judece fara ca eu sa particip? (vezi toată discuția)
Inscris pentru judecare in lipsa juicero juicero Am primit recent (in urma cu 2 luni) o somatie de plata a unei amenzi, pentru o fapta pe care nu am comis-o. E vorba de tulburarea ordinii publice in Cluj ... (vezi toată discuția)
Cerere de judecare in lipsa. aliss73 aliss73 Am un litigiu de munca care sa judecat dar instanta a hotarat repunerea pe rol.Va rog sa-mi spuneti daca la prima infatisare pot depune o cerere pentru ... (vezi toată discuția)