Florea Ana-Maria a scris:
1. Tranzactia poate interveni in orice stadiu al procesului, fond, apel, recurs...In apel, tranzactia va trebui sa vizeze renuntarea la apel si achiesarea la hotararea instantei de fond si nu modificarea hotararii instantei de fond
2. Ambele variante
Va rog:bow:Ce parere aveti de ac. jurisprudenta?:
-----------------------"
Desi art. 304 din Codul de procedura civila nu cuprinde o dispozitie care sa permita desfiintarea hotarârilor pronuntate în fond si în apel, pentru ipoteza în care partile au încheiat o tranzactie, stingerea litigiului conform învoirii partilor trebuie recunoscuta si în faza procesuala a recursului, pentru a se da eficienta principiului disponibilitatii, care guverneaza procesul civil.
Deoarece hotarârile pronuntate în fond si în apel nu mai pot fi mentinute în situatia stingerii litigiului prin învoiala partilor, Curtea urmeaza sa dispuna anularea lor, aplicând prin analogie dispozitiile art. 247 alin. 5 din Codul de procedura civila, conform carora, în situatia renuntarii la drept, hotarârea primei instante va fi anulata, dispozitii care, nefiind potrivnice judecatii în recurs, îsi gasesc aplicabilitatea si în aceasta faza procesuala, potrivit art. 316 din Codul de procedura civila.----"