avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... are vre-un drept?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

are vre-un drept?

Cu 5 ani inainte sa moara tatal meu sa recasatorit. Deci dupa 5 ani a decedat,nu are copii cu aceasta femeie si nici nu a facut nici un act nimanui si eu sunt singurul sau fiu. Eu am fost de acord k aceasta femeie sa ramana acolo in casa dar ea a degradat casa,a vandut bunuri si nu plateste impozitul pe casa...eu am dato afara de acolo acum 2 zile...daca recurge la proces are vre-un drept acolo ea? eu inca nu am facut succesiunea de la moartea lui...in actele casei numai el este trecut
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 10:53, 27 Mai 2022
Casa era a tatalui dvs de dinainte de casatorie? Sau au luat-o impreuna?
Sotia supravietuitoare are dreptul la mostenire.
Depinde insa de mai multe aspecte vis a vis de cota care i-ar reveni.
casa era bineinteles a tatalui meu dinainte de casatorie...cu aceasta femeie a fost casatorit numai 5 ani si a murit...normal am lasato din mila sa locuiasca acolo in continuare dupa moartea tatalui meu dar ea nu a facut decat sa duca totul spre ruina,sa vanda totul de prin gospodarie...ce drept ii poate da legea ei daca a trait cu tata doar 5 ani cununati...casa e casa in care am trait eu...tata o cumparase impreuna cu mama mea cu 45 de ani in urma dar mama nu a fost trecuta in acte si a murit...apoi tata in ultimii 5 ani din viata sa recasatorit cu aceasta femeie...deci sa inteleg k are si ea dreptul la casa? pai ea nu a contribuit nici macar cu un cui la casa asta?
Are dreptul la 1/4 din casa prin mostenire.
Probabil casa va va reveni dvs in urma partajului cu obligatia de a plati sulta (contravaloarea a 1/4 din valoarea casei) sotiei tatalui. Nu aveti ce face daca tatal a hot sa se casatoreasca. Conform legii sotia supravietuitoare are dreptul la 1/4 din masa bunurilor succesorale.

Alte discuții în legătură

Succesiune lolyy lolyy as dori sa stiu ce cote revin mostenitorilor dupa succesiune. mama a decedat de 12 ani. Tata sa recasatorit acum 6 ani si a vandut apartamentul si sa mutat ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala andrei15d andrei15d Dupa moartea tatalui meu, mama mea s-a recasatorit, a trait 6 ani cu noul ei sot iar de curand a decedat. As vrea sa va intreb, la succesiune, cum se vor ... (vezi toată discuția)
Succesiune Maryzin Maryzin Buna ziua! As dori și eu câteva răspunsuri la niște situații legate de o succesiune, moștenire. Tatăl meu a fost căsătorit cu mama mea 45 de ani, ... (vezi toată discuția)