avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort roman moldoveanca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort roman moldoveanca

Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati daca sunteti in cunostinta de cauza.
Eu am dubla cetatenie (romana si moldoveneasca). Sotul meu e din Romania. Am stat timp de 4 ani in Romania.Casatoria nu a fost una fictiva, ci din dragoste. Dragoste care s-a transformat in obsesie si a generat o mare gelozie. Nu am voie sa ma vad cu nimeni, femeie sau barbat; nu am voie sa ma angajez. Acum un an am nascut un copil. De curind am reusit sa ajung acasa in Moldova impreuna cu sotul si copilul. El vrea sa ma intorc si e foarte violent in discutii. M-ar interesa sa stiu ce sanse am sa divortez si sa pastrez copilul. Casatoria si copilul sunt inregistrati in Romania. Vreau sa mentionez ca mi-am gasit deja de munca in Moldova la Banca, unde am lucrat inainte de casatorie. El are venit doar din alocatia copilului si banii din concediu de crestere copil.
Ajutati-ma va rog cu un sfat. Sunt disperata sa nu-mi pierd copilasul. E sufletul meu.
Cel mai recent răspuns: diagabor , utilizator 20:46, 23 Iulie 2012
Puteti divorta cu succes si puteti pastra copiulul avand in vedere varsta lui . Puteti da o procura unui avocat din Romania pentru a va reprezenta .Odata cu divortul se va stabili si domiciliul m inorului la dvs. Se vor face probe , va dura mai mult avand in vedere ca trebuie facuta procedura cu Moldova .Av,Ioana Cazacu
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Mai 2012
gi-jane2, moderator
Daca veti divorta in Romania va fi foarte greu sa fie stabilit domiciliul minorului in Moldova.
Se va face ancheta sociala in Moldova.
Parerea mea este sa incercati sa consultati verbal un avocat pentru a discuta pe larg toate problemele.
Aveti de analizat si problema de a divorta in Moldova.
Trebui sa consultati verbal si un avocat din Moldova.
Exista si in Romania avocati care cunosc dreptul din Moldova.
Este indicat ca avocatul din Romania si cel din Moldova sa discute la randul lor si sa faca o analiza comuna a cazului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Mai 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
buna.imi cer iertare pu ca nu iti scriu pe privat insa nustiu din care motiv nu-mi pot activa aceasta optiune.ma intereseaza acest subiect caci si eu sunt in aceasta situatie.am avut impresia ca ai descris situatia mea,doar ca ai uitat sa o mentionezi pe soacra mea,care e poama acraaaaaaaaaaaaaaa.ai putea sa-mi scrii la diavaluta@yahoo.com ce solutii ai gasit?acum caut un avocat profesionist care ar putea sa ma asiste juridic si sa reusesc intr-un final sa fiu fericita cu feciorasul meu dulce.te pup si astept mesajul tau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scimbarea numelui dupa obtinerea certificatului de casatorie? cremenciucviorica cremenciucviorica Buna, sunt din Republica Moldova si sunt casatorita de 3 luni cu un roman din jud.Dambovita, am facut cununia civila la Moldova. Eu mi-am dorit sa pastrez ... (vezi toată discuția)
Problema copil minor cetatean moldovean - calatoria in romania mihay35 mihay35 buna seara. va rog sa ma ajutati cu un sfat : iubita mea este din RM din floresti , ea are un copil , vrem sa ne casatorim , a incercat sa treaca la granita cu ... (vezi toată discuția)
Adoptie internationala Este vorba de adoptarea copilului sotului dinainte de casatorie Cei doi sunt casatoriti din 2001 si locuiesc impreuna cu copilul in Romania, el fiind cetatean ... (vezi toată discuția)