avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adoptie internationala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adoptie internationala

Este vorba de adoptarea copilului sotului dinainte de casatorie
Cei doi sunt casatoriti din 2001 si locuiesc impreuna cu copilul in Romania, el fiind cetatean romana, ea cetatean al Rep. Moldova. Copilul este al ei si e cetatean moldovean. Tribunalul a pus in discutie competenta instantelor romane fata de disp. legii adoptiilor si a tratatului dintre R. si M. privind asistenta juridica reciproca in materie civila si penala. Am sustinut ca instantele romane sunt competente sa judece si s-a acordat termen pentru a face dovada legii moldovenesti; in principiu trebuie sa demonstrez ca in situatia data instantele moldovene nu au competenta exclusiva. Imi puteti recomanda un site pe care sa gasesc legislatie moldoveneasca in materie de familie?
ca un punct de plecare www.guvern.md
ps. siteurile R. Moldova au extensia "md"
mersi, am sa incerc1

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis md si ro sergiu-e sergiu-e Sint cetatean moldovean cu cet. RO, detin permis Md(nu e transcris), insa in state ca Germania, nu se poate de muncit cu cel transcris din moldovenesc in ... (vezi toată discuția)
Sot cetatean roman, sotia cetatean moldovean aceasta fiind si insarcinata julian_b julian_b Eu sunt cetatean roman cu permis de sedere in Rep Moldova in scopul muncii. Sotia mea este cetatean al Rep Moldova si in prezent aceasta este insarcinata, ne ... (vezi toată discuția)
Competenta generala divort Antoanela Geaman Antoanela Geaman Casatorie mixta cetatean roman- moldovean . Domiciliul comun al sotilor in Romania si au si un copil minor. Sotia ( cetatean moldovean) paraseste domiciliul ... (vezi toată discuția)