avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de indreptare eroare materiala sau recurs?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de indreptare eroare materiala sau recurs?

Sunt intr-un proces de revendicare funciara , in rejudecare, s-a dat solutia pe fond, cererea a fost admisa in totalitate, insa la calculul cheltuielilor de judecata este omare greseala. Daca din toate cheltuilile de judecata, reprezentand : onorariu avocat, onorariu experti si taxe de timbru pe fond, recurs si rejudecare, in suma de 5100ron sau trecut in incheire 300ron.
Va rog sa imi raspunde-ti la intrebarea, daca trebuie sa fac recurs pentru recalcularea cheltuielilor de judecata, sau doar o simpla cerere de indreptare a erorii de calcul in conformitate cu art.281cpc ?
depinde de motivare
daca s-a admis cheltuielile in totalitate si din eroare s-a trecut 300 in loc de 5100 faceti indreptare daca in motivare nu se specifica nimic cu privire la suma ce reprezinta cheltuieli de judecata si dispune doar suma de 300 ron faceti completare dispozitiv .
bafta
Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2012
ContSters58959, utilizator
Este posibil ca instanta de judecata sa fi apreciat ca se impune obligarea la plata numai a sumei dispuse,astfel incat ,in cauza sa nu fie vorba despre eroare materiala
Nu exista ni un calcul al cheltuielilor in motivare, suma este trecuta doar in incheiere.

Suma de 300Ron , dupa verificarea dosarului, reprezinta valoarea platita de mine, a doua transa, drept onorariu avocatului in rejudecare, expertul in rejudecare a fost platit cu onorariu de 700ron.

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Atacati horararea pe aspectul cheltuielilor de judecata pt ambele faze procesuale, deoarece este evident ca instanta nu s-a pronuntat asupra cheltuielilor facute la prima judecata in fond a pricinii si nici asupa celor din recurs.
Indicati in motivare filele la care se afla toate cheltuielile ca sa nu mai existe dubii.
Sub ce aspect, indeptare de eroare sau recurs?

Alte discuții în legătură

Instanta mi-a admis recursul... si m-a obligat la cheltuieli de judecata in recurs! aidu aidu Desi mi-a admis recursul... Curtea de Apel m-a obligat la cheltuieli de judecata in recurs!!! Sunt indreptatit sa invoc eroarea materiala pe calea ... (vezi toată discuția)
Interpretare art.281 ind.3 cpc ioananecula ioananecula In ceea ce priveste cererea de acordare a cheltuielilor de judecata formulate de intimati, tribunalul constata ca in baza art.281 ind.3,alin 2 Codul de ... (vezi toată discuția)
Cum pot solicita îndreptarea erorii efectuate de instanță privind calculul la plata cheltuielilor de judecată pe care pârâtul trebuie să mi le plătească? _Alin_ _Alin_ Cum se procedeaza repararea erorii cauzate de instanta la plata cheltuielilor de judecată? Mentionez ca in momentul cand am introdus actiunea in judecată, ... (vezi toată discuția)