avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... interpretare art.281 ind.3 cpc
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

interpretare art.281 ind.3 cpc

In ceea ce priveste cererea de acordare a cheltuielilor de judecata formulate de intimati, tribunalul constata ca in baza art.281 ind.3,alin 2 Codul de procedura civila, partile nu pot fi obligate la plata cheltuielilor de judecata legate de indreptarea hotaririi, textul nefacind distinctie in functie de solutia pronuntata, ceea ce inseamna ca indiferent daca cererea de indreptare a erorii materiale este admisa sau nu, partea adversa nu va putea fi obligata la suportarea acestor cheltuieli.

Obiectul unei actiuni a fost o somatie de plata care a fost respinsa si irevocabila. Ulterior s-a cerut completarea dispozitivului printr-o cerere de indreptare a erorii materiale privind cheltuielile de judecata care a fost admisa si cu drept de recurs in termen de 15 zile, am declarat recursul si s-a respins ca indmisibil si s-a respins acordarea unor alte cheltuieli de judecata pentru recurs iar pentru primele cheltuili de la fond am motivarea mai sus mentionata. INTREBARE.
Sunt obligata sa platesc aceste cheltuieli de la fond sau invoc motivarea de la alineatul 1?
pai daca s-au respins , iar hotararea a ramas irevocabila, de ce sa le platiti?
Cum vreti sa invocati motivarea de la art.281 ind.3,alin 2, pentru niste cheltuieli care nu au legatura cu indreptarea erorii ci cu judecarea somatiei de plata? Unde-i logica?
Eu am inteles din motivarea la alin 1 ca nu ar trebui sa fiu obligata la plata cheltuielilor de judecata privind indreptarea erorii materiale, indiferent de solutia pronuntata fie ca se admit sau nu, in cazul meu sa admis.
la hotarirea somatiei de plata care este irevocabila nu se face referire la cheltuieli de judecata ci sau admis printr-o cerere separata privind indreptarea erorii materiale unde am fost obligata la plata unor cheltuieli de judecata pe care le-am atacat cu recurs, recursul a fost respins ca indmisibil si sau respins si cheltuielile de judecata cerute pentru recurs iar pentru fond am primit motivarea de la alin 1 din partea instantei de la tribunal si am inteles ca si pentru fond nu asi putea fi obligata la plata acestora, textul nefacind distinctie in functie de solutia pronuntata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare hotarare jud. sofia34 sofia34 cererea de completare hotararii judecatoresti irevocabile, in ceea ce priveste cheltuielile de judecata, deoarece acestea s-au acordat doar pe sfert desi mi ... (vezi toată discuția)
Cale de atac ContSters154162 ContSters154162 O decizie civila irevocabila, pronuntata de catre Curtea de Apel dupa judecarea unui recurs intr-un litigiu de munca, si prin care se obliga societatea parata ... (vezi toată discuția)
Cerere de indreptare eroare materiala sau recurs? LUNCANU IONEL LUNCANU IONEL Sunt intr-un proces de revendicare funciara , in rejudecare, s-a dat solutia pe fond, cererea a fost admisa in totalitate, insa la calculul cheltuielilor de ... (vezi toată discuția)