avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cale de atac
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cale de atac

O decizie civila irevocabila, pronuntata de catre Curtea de Apel dupa judecarea unui recurs intr-un litigiu de munca, si prin care se obliga societatea parata sa plateasca cheltuieli de judecata foarte mari reclamantei (ononariu avocatial de fapt...):stunned: cum ar putea fi atacata in instanta? Am dori strict reducerea cuantumului cheltuielilor de judecata reprezentate de onorariul avocatului ... X-(
Care ar fi caile de atac pe care le-am avea la dispozitie?:sorry:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:39, 7 Iulie 2010
pai nu prea mai aveti optiuni....ar fi contestatia in anulare sau revizuirea (ca si cai extraordinare de atac), dar exista niste motive strict prevazute de lege...trebuie vazut daca v-ati putea incadra in vreunul din aceste motive...
Asta m-ar interesa, daca pe calea contestatiei in anulare sau a revizuirii pot cere reducerea onorariului avocatial ... sau exista si vreo alta modalitate de a cere in instanta reducerea onorariului avocatului partii adverse?:sorry:
Revizuirea si contestatia in anulare sunt cai extraodianre de ataca,
fiind promovate pentru cazurile strict enumerate de lege.
Dvs puteti cere reducerea onorariului prin procedura prevazuta de
art. 281 s.urm C.pr.civ.

Art. 281
Erorile sau omisiunile cu privire la numele, calitatea si sustinerile partilor sau cele de calcul, precum si orice alte erori materiale din hotarari sau incheieri pot fi indreptate din oficiu sau la cerere.
Instanta se pronunta prin incheiere data in camera de consiliu. Partile vor fi citate numai daca instanta socoteste ca este necesar sa dea anumite lamuriri.
In cazul hotararilor, indreptarea se va face in ambele exemplare ale hotararii.

Art. 281^1
In cazul in care sunt necesare lamuriri cu privire la intelesul, intinderea sau aplicarea dispozitivului hotararii ori acesta cuprinde dispozitii potrivnice, partile pot cere instantei care a pronuntat hotararea sa lamureasca dispozitivul sau sa inlature dispozitiile potrivnice
Instanta va rezolva cererea de urgenta, prin incheiere data in camera de consiliu, cu citarea partilor.
Incheierea se va atasa la hotarare atat in dosarul cauzei, cat si in dosarul de hotarari al instantei.

Art. 281^2
Daca prin hotararea data instanta a omis sa se pronunte asupra unui capat de cerere principal sau accesoriu ori asupra unei cereri conexe sau incidentale, se poate cere completarea hotararii in acelasi termen in care se poate declara, dupa caz, apel sau recurs impotriva acelei hotarari, iar in cazul hotararilor date in fond dupa casarea cu retinere, in termen de 15 zile de la pronuntare.
Cererea se solutioneaza de urgenta, cu citarea partilor, prin hotarare separata. Prevederile art. 2811 alin. 3 se aplica in mod corespunzator.
Dispozitiile prezentului articol se aplica si in cazul cand instanta a omis sa se pronunte asupra cererilor martorilor, expertilor, traducatorilor, interpretilor sau aparatorilor, cu privire la drepturile lor.

Art. 281^3
Incheierile pronuntate in temeiul art. 281 si 2811, precum si hotararea pronuntata potrivit art. 2812 sunt supuse acelorasi cai de atac ca si hotararile in legatura cu care s-a solicitat, dupa caz, indreptarea, lamurirea sau inlaturarea dispozitiilor potrivnice ori completarea.
Partile nu pot fi obligate la plata cheltuielilor legate de indreptarea, lamurirea sau completarea hotararii.
Cum sa intitulez cererea mea? Cerere in anulare? Actiune in anulare? Sau... ?:whistle:
Nu aveti nicio sansa sa reduceti acele cheltuieli ... hotararea este definitiva si irevocabila ... iar invocarea art.281 C.proc.civ. nu are nicio legatura cu ceea ce doriti dvs ....

Posibil doar o revizuire pe motivul invocat in art.322 pct.2 C.proc.civ. : Dacă s-a pronunţat asupra unor lucruri care nu s-au cerut sau nu s-a pronunţat asupra unui lucru cerut, ori s-a dat mai mult decât s-a cerut .

P.S.
numai pentru ipoteza „minus petita” poate folosi procedura completării hotărârii, reglementată prin art.281 ind.2 C.proc.civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata YNAA YNAA Buna seara, C.pr.civ. art.338 prevede ca disp. priv. procedura necontencioasa descrisa in CARTEA III se intregesc cu disp. de procedura contencioasa, in ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare incheiere de sedinta Nina1 Nina1 Buna ziua, In incheierea de sedinta s-au strecurat erori in sensul inexactitatii celor relatate in cadrul sedintei publice la termenul de proces si omiterea ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata in cazul somatiei de plata Cristianna Cristianna Buna ziua!Am avut un proces pe somatia de plata,noi fiind societatea creditoare.Instanta a admis cererea,a aprobat cheltuielile de judecata,dar cu toate ca la ... (vezi toată discuția)