avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este legal ca un coleg sa te parasca la sef?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este legal ca un coleg sa te parasca la sef?

ESTElegal ca un coleg de munca sa te pirasca la sef este legal acet fapt
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:58, 20 Mai 2012
buna intrebare !
Daca un angajat fura piese sau alte abateri,normal ca este legal sa-l parasca colegul la sef. Doar nu ati vrea ca un coleg hot sa fure,iar celalalt sa plateasca piesele furate.

Am dat un exemplu de FURT,nu ati precizat care este situatia reala ptr a va putea ajuta.
In regulamentul de ordine interioara al unei societati poate fi stipulat faptul ca in cazul in care un angajat sesizeaza sau ia la cunostinta de savarsirea unei abateri disciplinare care poate produce consecinte negative asupra bunei desfasurarii a activitatii economice a societatii, sa sesizeze seful ierarhic.
Intrebarea a fost :
ESTElegal ca un coleg de munca sa te pirasca la sef este legal acet fapt

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Interlocutorul nu a ptecizat insa care este motivul acestui aspect.
Sa fim seriosi, cred ca multi cunosc spete de acest gen, in care colegii binevoitori te toarna sefului din anumite motive..
Daca intradevar ar fi fost vorba de anumite fapte catre ar produce anume prejudicii mi se pare corect sa cunoasca si seful.
Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2012
TDorina, utilizator
Ai dreptate @TDorina, dar hai sa privim partea buna a lucrurilor si sa lasam utilizatorul sa discearna el raspunsurile noastre. Eu cred ca toti care am raspuns la acest subiect am contribuit cu o parte in formarea raspunsului la intrebarea lui @casandram.
Daca este vorba despre savarsirea unei abateri disciplinare sau a unei infractiuni da, este legal sa fie sesizata conducerea angajatorului .. pentru alte motive nu se poate spune ca este nelegala aceasta actiune a salariatului , intrucat nu exista text de lege care sa interzica ”barfa” , dar se poate spune ca este imorala.

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara sanducatanas sanducatanas Am o mare rugaminte: Ce trebuie sa cuprind un dosar de cercetare pentru desfacerea contractului de munca?Care sunt pasi care trebuie facuti? (vezi toată discuția)
Comisia disciplinara dia_happy_20 dia_happy_20 cel care te-a gasit in abatere disciplinara are dreptul de a face parte in comisia de cercetare disciplinara?X-( (vezi toată discuția)
Conflict intre doi colegi lilid lilid Buna ziua, In urma unei altercatii intre doi colegi X si Y din care angajatul X i-a adus injurii si a sarit la bataie catre colegului Y , s-a stabilit ( ... (vezi toată discuția)