In urma unei altercatii intre doi colegi X si Y din care angajatul X i-a adus injurii si a sarit la bataie catre colegului Y , s-a stabilit ( dupa ce s-a dezbatut problema de catre sefi) sa i se dea avertisment scris.
Bun. M-am apucat si am redactat avertismentul, am scris motivul de fapt al sanctiunii, imprejurarea si m-am blocat :) nu stiu ce sa scriu la: gradul de vinovatie......?si consecinta abaterii disciplinare.....?
Va rog sa ma ajutati daca aveti cunostinte despre aceasta problema.
Multumesc anticipat
Gradul de vinovatie: intentia, vinovatul (salariat) prevede rezultatul faptei sale şi fie urmăreşte producerea lui prin intermediul faptei, fie, deşi nu îl urmăreşte, acceptă posibilitatea producerii acestui rezultat.
Consecinta abaterii disciplinare: incurajarea indisciplinei in cadrul institutiei (posibilitatea ca, pe viitor, si ceilalti salariati sa nu respecte disciplina muncii, savarsind acte de indisciplina).
Sanctiune disciplinara
In situtia in care se aplica sanctiunea avertismentului in cazul unei abateri, la urmatoarele abateri se pot aplicxa sanctiuni mai grave succesiv, pana la ... (vezi toată discuția)