avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conflict intre doi colegi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conflict intre doi colegi

Buna ziua,

In urma unei altercatii intre doi colegi X si Y din care angajatul X i-a adus injurii si a sarit la bataie catre colegului Y , s-a stabilit ( dupa ce s-a dezbatut problema de catre sefi) sa i se dea avertisment scris.
Bun. M-am apucat si am redactat avertismentul, am scris motivul de fapt al sanctiunii, imprejurarea si m-am blocat :) nu stiu ce sa scriu la: gradul de vinovatie......?si consecinta abaterii disciplinare.....?
Va rog sa ma ajutati daca aveti cunostinte despre aceasta problema.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 17:11, 19 Februarie 2014
consecinta abaterii: afectarea mediului de lucru, lipsa de profesionalism.
Gradul de vinovatie: intentia, vinovatul (salariat) prevede rezultatul faptei sale şi fie urmăreşte producerea lui prin intermediul faptei, fie, deşi nu îl urmăreşte, acceptă posibilitatea producerii acestui rezultat.
Consecinta abaterii disciplinare: incurajarea indisciplinei in cadrul institutiei (posibilitatea ca, pe viitor, si ceilalti salariati sa nu respecte disciplina muncii, savarsind acte de indisciplina).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinara BogdanBurtila BogdanBurtila Salut, Am probleme cu un subordonat ce nu isi respecta atributiile. Nu ai cu cine sa te intelegi si mai grav a inceput sa vorbeasca urat, sa trimita ... (vezi toată discuția)
Avertisment scris pt indisciplina alejjandra alejjandra Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu completarea deciziei de sanctionare a angajatului cu avertisment scris pt indisciplina .....mai exact s-a luat la bataie ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara In situtia in care se aplica sanctiunea avertismentului in cazul unei abateri, la urmatoarele abateri se pot aplicxa sanctiuni mai grave succesiv, pana la ... (vezi toată discuția)