buna ziua,
in ultimele 6 luni am tot primit telefoane cu nr ascuns, daca raspundeam se auzea doar fosnetul unui telefon in buzunar. in urma cu cateva zile am descoperit o aplicatie de la romtelecom si am aflat nr de tel. daca depun plangere la politie este considerata o hartuire? ma suna numai dupa ora 00.
va multumesc
Ati putea incerca la instanta civila o actiune, intemeiata pe art. 74 , lit e. din Codul civil:
Art. 74
Atingeri aduse vieţii private
Sub rezerva aplicării dispoziţiilor art. 75, pot fi considerate ca atingeri aduse vieţii private:
a) intrarea sau rămânerea fără drept în locuinţă sau luarea din aceasta a oricărui obiect fără acordul celui care o ocupă în mod legal;
b) interceptarea fără drept a unei convorbiri private, săvârşită prin orice mijloace tehnice, sau utilizarea, în cunoştinţă de cauză, a unei asemenea interceptări;
c) captarea ori utilizarea imaginii sau a vocii unei persoane aflate într-un spaţiu privat, fără acordul acesteia;
d) difuzarea de imagini care prezintă interioare ale unui spaţiu privat, fără acordul celui care îl ocupă în mod legal;
e) ţinerea vieţii private sub observaţie, prin orice mijloace, în afară de cazurile prevăzute expres de lege;
Incercati si la politie , daca doriti, insa in legea penala, momentan, nu exista o atare incriminare.
A ti putea alege si o cale mai simpla: schimbati-va numarul de telefon si aveti grija de acum cui il oferiti.