avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie privind recuperarea sumelor incasate necuvenit ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie privind recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de prestatii de asigurari sociale

Buna seara,
Am si eu o problema referitor la o decizie ce priveste recuperarea unor sume incasate necuvincios cu titlu de prestatii de asigurari sociale . Am tot cautat pe net toate acele legi, pentru a ma putea lamuri cat de grav este situatia data . Ideea este ca am primit o pensie de urmas, pana anul trecut si in acest timp am avut un job de part/timer cu un venit net de 450 lei . Zilele trecute am primit prin posta aceasta decizie [URL=[ link extern ] .
Si in caz ca nu o platesc. Din lipsa banilor .
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2012
StanescuMihai, utilizator
Daca nu platiti debitul, acesta va fi executat silit potrivit dispozitiilor Codului de procedura fiscala. Sugestia mea este sa incercati sa discutati cu cei de la pensii.
Art. 181 - Legea nr. 263/2010
(1) Debitele provenite din prestatii de asigurari sociale se recupereaza prin executorii proprii ai CNPP, precum si ai caselor de pensii sectoriale si se fac venit la bugetul asigurarilor sociale de stat.
(2) La recuperarea debitelor in conformitate cu dispozitiile alin. (1) se aplica prevederile Codului de procedura fiscala in materie.
Adica imi iau casa pentru acea suma ? Casa este pe numele mamei. Eu nu am nici un fel de proprietati. Tare ciudat .
Pentru debitele din pensii se urmaresc numai titularii acestor drepturi. Daca nu aveti venituri sau bunuri care sa poata fi executate, veti ramane in evidenta casei de pensii cu debitul si se va proceda la executarea silita atunci cand veti realiza venituri sau cand veti avea bunuri.
Am inteles. Si aveti idee daca aceasta suma se poate mari de la an la an ? Sau ramane aceeasi . Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas ZIMTAALI ZIMTAALI As dori sa stiu daca s-au facut modificari la legea 263/2010, art.118, care prevedea faptul ca copilul care beneficeaza de pensie de urmas pot cumula si alte ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas deeariri deeariri Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care ma angajez in timpul anului 4 de facultate cursuri la zi - buget, mai pot primi pensia de urmas dupa tatal decedat. ... (vezi toată discuția)
Poate o persoana cu pensie de invaliditate gradul ii sa se angajeze? iban iban Poate o persoana cu pensie de invaliditate gradul II sa se angajeze? In ce conditii? care sunt restrictiile? (vezi toată discuția)