administrator cu drepturi depline, 60% parti sociale, vind un imobil al firmei,fara a avea o convocare aga in scris.... fac un proces verbal pe care il semnez doar eu, prin care decid vinzarea.; imobilul a fost cumparat pe firma cu aport personal facut de mine. asociata face plingere la politie pentru inselaciune. acum vine de la parchet comunicare de nup, dar i-mi da o amenda administrativa de 400 lei, "sub aspectul savirsirii infractiunii prevazuta de art. 275 din legea nr. 31/1990, si cheltuieli judiciare de 200 lei. imobilul a fost vindut surorii mele. este corecta decizia parchetului?
Conform art. 191 din legea nr. 31 / 1990 hotararile asociatilor se iau in adunare generala. Avand in vedere ca era vorba de intrainarea unui bun imobil din patrimoniul societatii, eu personal, consider ca se impunea ca aceasta actiune sa fie transpusa printr-o hotarare a asociatilor. Conform prevederilor legale instrainarea unui bun imobil se face numai prin act autentic incheiat la notarul public, este curios cum notarul public nu v-a cerut si hotararea A.G.A. prin care se decide instrainarea bunului, in general acestia cer un astfel de document.
Decizia parchetului de N.U.P. mi se pare corecta, iar sanctiunea aplicata nu este exagerata din punctul meu de vedere.