avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociatul-administrator poate vota in AGA pt propriul ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociatul-administrator poate vota in AGA pt propriul salariu ?

Asociatul care indeplineste si functia de administrator ales fara retributie si are 30% participare intr-un SRL cu 3 asociati (ceilalti doi au cate 35% fiecare) poate vota in AGA pt propria lui retributie ?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:51, 7 Iunie 2011
Conform Legii nr. 31/1990, modificata si republicata, retributia care se cuvine administratorului poate fi decisa prin Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor. Astfel, daca dumneavoastra indepliniti functia de administrator si, totodata, aveti si calitatea de asociat in societatea respectiva, aveti drept de vot si semnatura in ceea ce priveste Hotararea A.G.A. prin care se decide retributia administratorului. Cu stima.
Daca nu este specificat in actul constitutiv ca asociatul-administrator nu poate sa-si voteze retributia, puteti fara probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numire administrator srl elsa_a elsa_a buna ziua! as avea doua nelamuriri, legate de numirea/revocarea din functia de administrator al unui SRL: 1. este posibil ca in cazul aga asociatul sa ... (vezi toată discuția)
Revocarea/suspendarea administratorului din functie alcsilian alcsilian Salut forum. Am o mare intrebare vizavi de firma din care fac parte. Acum 6 ani am infiintat o firma impreuna cu alti 2 asociati (sot si sotie) din care unul ... (vezi toată discuția)
Schimbarea administratorului babylon babylon suntem doi asociati intr-o firma ,iar domnul celalalt este si administratorul societatii am convocat de doua ori aga iar dinsul nici nu a venit sa prezinte ... (vezi toată discuția)