Salut forum. Am o mare intrebare vizavi de firma din care fac parte. Acum 6 ani am infiintat o firma impreuna cu alti 2 asociati (sot si sotie) din care unul evident a fost numit administrator prin actul constitutiv. Totul a decurs OK, mai putin semnaturile in fals pe bilanturi si convocari aga pe care administratorul le-a facut in linistea sa fara ca eu sau celalalt asociat sa aiba la cunostiinta. Acum cei 2 s-au despartit administratorul si-a luat talpasita in germania, doar ca vrea bani din firma, iar celalalt asociat a facut o plangere penala la politia economica impotriva administratorului pentru fals, uz de fals, evaziune fiscala etc.
In fine, ideea este ca eu si celalalt asociat incercam revocarea administratorului din functie, dar ne lovim de ceva care mi se pare total aberant.
Este posibil ca revocarea administratorului din functie sa se faca doar cu acordul sau? Deja o sa fie un proces impotriva sa, nu mai avem chef si de alt proces pentru a inainta in instanta revocarea sa din functie.
Adunarea generala a asociatilor numeste administrator si tot aceasta il poate revoca. Avand in vedere ca administratorul este si asociat, verificati in actul constitutiv cum ati decis cu privire la adoptarea hotararilor adunarii generale, adica ce cvorum trebuie indeplinit pentru ca o hotarare adoptata sa fie valabila (daca ati avea scris ca hotararile se pot adopta cu 2/3 din numarul asociatilor ar fi ideal).
1.6 Administratorul sociatatii va fi numit in baza hotararii adunarii generale a asociatilor iar toate deciziile ce nu intra in competenta administratorului vor fi luate prin hotararea adunarii generale a asociatilor.
Iar ficare asociat detine 7 p.s.
Altceva nu scrie pe mizeria aceasta de act constitutiv.
Ce scrie in actul constitutiv vis-a-vis de adoptarea hotararilor asociatilor? Cum se adopta ele? Teoretic ar trebuie sa aveti scrise conditii de adoptare, modalitati de convocare etc.
Exista asa:
un articol ce tine de majorarea si reducerea capitalului social.
participarea la beneficii si pierderi
conducerea administrarea si repr. soc.
cesiunea cap soc
dizolvarea soc.
lichidarea soc.
dizpozitii finale: prev. prez. contract se completeaza cu cele ale legii 31/1990 (modificata si republicata) , Legii 26/1990 Codului Comercial precum si alte dispozitii incidente.
ATAT!
Teoretic ar trebuie sa aveti scrise conditii de adoptare, modalitati de convocare etc.
Corect! Doar TEORETIC! :) Nu exista nimic altceva specificat!
Nu scrie nimic de adunarea generala a asociatilor? Atributiile acesteia?
In cazul acesta nu va ramane decat sa faceti aplicabilitate a prevederilor art. 192 alin. 1 din legea nr. 31 / 1990. Nu uitati sa faceti convocare conforma cu prevederile legale.