Salut forum. Am o mare intrebare vizavi de firma din care fac parte. Acum 6 ani am infiintat o firma impreuna cu alti 2 asociati (sot si sotie) din care unul evident a fost numit administrator prin actul constitutiv. Totul a decurs OK, mai putin semnaturile in fals pe bilanturi si convocari aga pe care administratorul le-a facut in linistea sa fara ca eu sau celalalt asociat sa aiba la cunostiinta. Acum cei 2 s-au despartit administratorul si-a luat talpasita in germania, doar ca vrea bani din firma, iar celalalt asociat a facut o plangere penala la politia economica impotriva administratorului pentru fals, uz de fals, evaziune fiscala etc.
In fine, ideea este ca eu si celalalt asociat incercam revocarea administratorului din functie, dar ne lovim de ceva care mi se pare total aberant.
Este posibil ca revocarea administratorului din functie sa se faca doar cu acordul sau? Deja o sa fie un proces impotriva sa, nu mai avem chef si de alt proces pentru a inainta in instanta revocarea sa din functie.
Am inteles. Deja am facut o convocare AGA, care am trimis-o la sediul societatii, pentru data de 24 Iunie (stiu ca trebuie facuta cu 10 zile inainte), bineinteles in convocare e specificate o data ulterioara daca nu se prezinta la primul termen.
(2) Pentru hotărârile având ca obiect modificarea actului constitutiv este necesar votul tuturor asociaţilor, în afară de cazul când legea sau actul constitutiv prevede altfel.
Ce se face in acest caz, cand un asociat care este si administrator este plecat pe meleaguri mioritice?