avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale numire administrator SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

numire administrator SRL

buna ziua!
as avea doua nelamuriri, legate de numirea/revocarea din functia de administrator al unui SRL:

1. este posibil ca in cazul aga asociatul sa voteze si el, alaturi de alti asociati, numirea sa in functia de administrator, daca de votul sau depinde formarea majoritatii?

2.daca este numit in functie un nou administrator pentru SRL sau este inlocuit cel vechi prin numirea in functie a unui nou administrator se va incheia si un act aditional la actul constitutiv? adica prin numirea unui administrator in cadrul sedinteiAga se realizeaza o modificare a actului constitutiv

multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 20:57, 19 Noiembrie 2010
1. Evident ca trebuie sa voteze si el;
2. Da, hotararea sau actul aditional modificator impreuna cu actul constitutiv actualizat se vor depune la registrul comertului in conformitate cu art. 204 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, actualizata.
SUCCES!
In completarea celor spuse de sad (=D>):
-trebuie sa depuneti si o declaratie notariala a noului administrator cum ca indeplineste conditiile legale pentru functia de administrator + copie act identitate administrator nou.
va multumesc!

avand in vedere ca LSC , art.192 face o distinctie intre majoritate absoluta necesara pentru adoptarea unei hotarari aga si votul tuturor asociatilor, daca hotararea are ca obiect modificarea actului constitutiv, nelamurirea mea era daca orice numire/ inlocuire a unui nou administrator in cadrul sedintei aga a unui SRL, duce la modificarea actului constitutiv, fiind astfel necesar votul tuturor asociatilor pentru adoptarea valabila a hotararii?
In plus trebuie si specimenul de semnatura. Orice numire, inlocuire a administratorului duce la modificarea actului constitutiv. Acesta se va actualiza de fiecare data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna aceast pasaj? Valentina_D Valentina_D Buna ziua, Vreau sa convoc AGA pentru revocarea mea din functia de administrator. Deci este revocare si nu retragere. Ajutati-ma , va rog sa inteleg ce ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pentru numirea unui nou administrator vasilemihaela23 vasilemihaela23 Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti ce documente sunt necesare la ONRC pentru revocarea din functie a unui administrator si numirea altui administrator. (vezi toată discuția)
Numirea/revocarea administratorului - este sau nu este modificare de act constitutiv? timi timi Stimati colegi de forum, Supun atentiei dvs urmatoarea chetiune. Cunosc faptul ca in literatura de specialitate se afirma ca atunci cand administratorul ... (vezi toată discuția)