avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Buna ziua. Azi am avut accident in care a fost implicat si un taximetrist. Eu am fost de vina, deoarece nu am semnalizat. Taximetristul m-a amenintat ca ma da in judecata daca nu ii dau o suma de bani, fiindca nu va mai putea lucra 2 saptamani, pana cand ii este facuta masina de catre firma de asigurari. Ar putea castiga procesul daca ma da in judecata? Tin sa precizez ca el mai are un alt loc de munca, pe langa taximetrie.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 02:05, 20 Mai 2012
Daca lucreaza legal ca taximetrist, in asigurarea RCA intra si aceste perioade de stationare, potrivit documentelor fiscale anterioare accidentului, unde se va vedea cat castiga taximetristul.
Asa ca e bine sa nu ii dati nici un ban, doar sa va asigurati ca dosarul deschis la asigurari isi urmeaza cursul firesc si ca va primi banii la timp.
Va multumesc mult pentru raspuns
Nu castiga nimic,ii dati asigurarea si atat.
Daca va da in judecata (ceea ce nu cred) chemati in garantie societatea de asigurare care va plati toate daunele inclusiv cele aferente stationarii in timpul reparatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In urma unui accident ... dtztz dtztz am acrosat cu masina un taxi (nerespectarea distantei corespunzatoare) ... reparatiile la taxi se platesc cu RCA insa soferul imi solicita daune pe perioada ... (vezi toată discuția)
Proces cu pagubitul unui accident rutier suciu florin suciu florin Buna ziua! Am avut acu 1 luna un accident rutier in care eu am fost de vina.Mentionez ca eu conduceam masina firmei unde sunt angajat. Conform procedurilor ... (vezi toată discuția)
Daune pe langa rca Lulica Lulica In urma cu o saptamana am avut un accident usor cu un taxi. Eu ieseam din parcare si, datorita unui vehicul parcat paralel cu cardul de masini de langa trotuar ... (vezi toată discuția)