avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract

1. ce se poate face in cazul in care angajatorul nu a dat o copie angajatului cu privire la contractul individual de munca
2. concediul de odihna chiar daca nu a fost cerut in scris iar in 3 ani sa zicem de munca in cadrul aceleiasi unitati, nu am avut parte de el si nici de renumeratie pe ce cale sa-mi cer drepturile?
Va multumesc anticipat si astept raspunsuri !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 20 Mai 2012
1. Sesizati ITM, amenda este intre 1500-2000 lei (art.260 alin.1 lit.p);
2. Prin cerere depusa cu numar de inregistrare la angajator, prin sesizare ITM si, cea mai viabila solutie, chemarea angajatorului in judecata. Termenul in care puteti cere in instanta un drept salarial neacordat este de 3 ani de la nasterea dreptului.
@ tomas11

1. Potrivit art.8 alin.3 lit.a din HG nr.500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia copii ale documentelor existente in dosarul personal..
In acest sens, depuneti o solicitare in scris catre angajator sa va inmaneze un exemplar de pe c.i.m. .. in caz contrar, sesizati ITM-ul.

2. Referitor la CO , compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

3. Daca nu ati solicitat efectuarea CO , atunci nu este vina angajatorului ...
Art. 148 C.mun.
(1) Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co neefectuat 2009,2010,2011 ContSters75393 ContSters75393 Ce se intimpla cu zilele restante de co in anii 2009,2010,2011..Care sunt pasii de urmat pentru a cere aceste drepturi ? (vezi toată discuția)
Cele 10 zile de co consecutive rozi88 rozi88 Buna ziua, Sotia mea nu a luat cele 10 zile de CO consecutive in anul 2014. Numai 7zile cosecutive . Acum a primit din partea RU o instiintare ca este ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna rusenadelin rusenadelin cind am dreptul la concediu de odihna ca am deja 1 an si nu am dreptul (vezi toată discuția)