avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Abuzuri Politia Locala si firma de ridicari auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Abuzuri Politia Locala si firma de ridicari auto

Buna ziua,

Vineri 04.05.2012 in jurul orei 18:40 am parcat autoturismul personal pe pavajul din fata Mitropoliei (Piata Unirii – Bucuresti), acesta impreuna cu celelate autoturisme parcate acolo fiind ridicate de catre Politia Locala si firma de ridicari auto care actioneaza in sectorul respectiv (4).

Consider ca ceea ce s-a intamplat este un abuz pentru ca:
- Nu exista restrictii de parcare in zona respectiva (nu este niciun indicator de parcare interzisa desi zilnic sunt autoturisme care stationeaza acolo);
- Masinile parcate acolo nu blocheaza nici traficul si nici vizibilitatea celorlalti soferi, spatiul respectiv fiind in afara partii carosabile.

Ceea ce ma intriga cel mai mult este ca desi Politia Locala era prezenta acolo in momentul in care am parcat, reprezentantii acesteia nu m-au avertizat ca nu am voie sa stationez sau sa-mi dea direct amenda pentru parcare neregulamentara. Acestia au asteptat sa plec dupa care au chemat firma de ridicari auto. Asta ca sa platesc si amenda 280 RON si serviciile firmei de ridicari (248 RON – Ridicare Vehicul + 248 RON – Transport Vehicul).
Un alt lucru deranjant este acela ca desi lumea parcheaza in permanenta acolo iar masinile le sunt ridicate, nu se pune niciun indicator prin care soferii sa fie informati ca nu au voie sa stationeze si ca se ridica masini.

Motivul care mi-a fost invocat in procesul verbal a fost acela ca am parcat in intersectie, desi locul respectiv pare parcare si nu intersectie, astfel creandu-se confuzie in randul soferilor care, fiind neinformati continua sa parcheze acolo.

Intrebarea este daca se poate face ceva pentru a-mi recupera prejudiciul (contravaloarea recuperarii autoturismului + amenda), avand in vedere ca in locul respectiv nu exista indicatoare prin care sa se interzica stationarea, nu se incurca in niciun fel traficul sau vizibilitatea si este in afara partii carosabile.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: lovy8519 , utilizator 13:20, 16 Septembrie 2012
Ce inseamna "Acoperiti orice viciu de procedura"?
Ce este de facut in acest caz, pentru ca eu vreau sa se judece respectivul proces.
Daca doriti ca procesul sa se judece trebuie sa va prezentati in instanta.

In general vorbind, instanta hotaraste asupra unei cereri de chemare in judecata dupa citarea partilor sau dupa infatisarea acestora in fata instantei. Regula, prin urmare, este citarea tuturor partilor implicate intr-un proces.

Citatia trebuie sa cuprinda, sub sanctiunea nulitatii, anumite mentiuni, toate mentiunile fiind prevazute la art. 88 Cod procedura civila. Daca citatia nu cuprinde aceste mentiuni insa partile se infatiseaza in fata instantei, prezenta acestora acopera viciile citatiei. In aceasta situatie nu mai este necesara reluarea procedurii de citare si se poate trece la discutarea exceptiilor, probelor etc.
am fost si eu victima excrocilor din timisoara ( aka adp si comunitarii) , mi-a fost ridicata masina desi nu era nici un indicator in zona .
am fost la ei si citez pe idiotu de servici ,, desi nu am voie sa va arat poze - haideti sa vedeti o poza ,, poza respectiva avea masina mea in care ,,bloca,, o masina

desi traim in romania nu stiu sa fie lege in care sa ai voie sa mergi pe trotuar sau sa pui indicatoare ilegale in pomi

mentionez ca masina mea era in dreptul unei alei dar alea era cu borduar (nu era nimic in zona respectiva care sa imi interzica sa stationez) adica pentru pietoni nu pentru masini (au intradevar 2-3 persoane garaje acolo - nu stiu daca legal ) deci nu aveam de unde sa visez ca aleea respectiva este folosita de masini

cand am vrut sa iau masina am crezut ca a fost furata si m-am speriat- noroc ca sunt tanar dar daca era cineva cu probleme cardiace

cand am intrebat cat trebuie sa platesc - 700 ron - ceea ce mi se pare f mult in conditiile in care dupa ce ca au facut un abuz mai si au preturi nesimtite

cum pot sa ii dau in judecata ? pe ce lege ? am citit ceva de abuz de incredere - se aplica la caz ?

daca platesc amenda - pot sa contest ca nu a fost dispusa ridicarea de catre politia rutiera ci de catre comunitari? ( masina nu pot sa o las ca am nevoie de ea la munca)

multumesc
Eu am platit si amenda si contravaloarea recuperarii autoturismului dupa care am contestat procesul verbal in instanta. Este bine sa platiti amenda la jumatate in cele 48 de ore deoarece in cazul in care decizia instantei nu va va fi favorabila veti fi nevoit sa o platiti intreaga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare masina axl24 axl24 Buna ziua, acum, circa 2 saptamani mi-a fost ridicata masina pentru parcare neregulamentara(langa trecrea de pietoni). Situatia este urmatoarea: pe sensul opus ... (vezi toată discuția)
Contestare ridicare auto FeelLikeANut FeelLikeANut In data de 4 mi-a fost ridicata masina aflata la 1m distanta de un indicator de parcare (1m dupa indicator, asadar regulamentar) motivul ridicarii pe care-l ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto sibiu hituri hituri Buna ziua, in data din 04.01.2018, la ora 10:40 mi-a fost ridicat masina de pe str. General Magheru din Sibiu pe motiv in baza hg 1391/2006. Pentru ... (vezi toată discuția)