avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu

am o prietena care lucreaza inca la firma nu au primit banii din februarie acum urmeaza sa le dea in somaj cum ar putea sa isi recupereze banii ea si colegii ei
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:10, 5 Iulie 2012
Drepturile pot fi recuperate prin chemarea angajatorului in judecata. Cererea se depune la tribunalul de pe raza de domiciliu a salariatului.
Poate le vor fi achitate cu lichidarea dupa concediere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Mai 2012
ContSters42179, utilizator
De asemenea, prietena dvs are posibilitatea sa sesizeze si ITM-ul in acest caz.
sa sesizat itm dar nu fac nimic
ITM-ul poate constata neplata salariului, dar nu-l poate obliga pe acesta sa plateasca .. singura autoritate fiind instanta de judecata.

Cel mult ITM-ul il poate sanctiona contraventional .. in acest sens, va stabili un plan de amsuri pentru a se face dovada platii salariului si in caz de neindeplinire atunci il va putea sanctiona.
daca nu semneaza lichidarile ce se poate intampla? se tem ca daca semneaza nu mai vad niciun ban au vreo sansa sa ajunga in istanta si cam cat dureaza un asemenea proces

Alte discuții în legătură

In cazul demisiei cu art 81 lit 7, mai pot sa imi recuperez banii? sclippi sclippi Buna ziua, In cazul demisiei cu art 81, lit 7, mai pot apoi sa fac sesizare la itm ca nu mi-am incasat salariile restante? Daca demisionez cu art 81, ... (vezi toată discuția)
Salarii restane jianumarian jianumarian Buna ziua, Revin cu o problema mai veche sa spun asa. A trecut o luna de cand mi-am dat demisia de la fostul angajator. Si totusi mai am ceva bani de luat ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare fisa de lichidare = nu se elibereaza cartea de munca ? BadilaR BadilaR Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea situatie : mi-am dat demisia de la actualul loc de munca am respectat perioada de preaviz ceruta de lege , mi-am facut ... (vezi toată discuția)