avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general intrebari de la un incepator..........
Discuție deschisă în Contabilitate în general

intrebari de la un incepator..........

am inceput o o afacere ,adica mi-am facut o intrprindere individuala si am cateva intrebari:de unde obtin certificatul constatator si ce acte imi trebuie ca sa il obtin?pot vinde in magazin fara a-mi "baga"cartea de munca la ITM?multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 00:29, 20 Mai 2012
Certificatul il puteti optine de la ORC.
[ link extern ]
Nu mai exista carte de munca incepand cu 1 ianuarie 2011.
Puteti vinde sau avea salariati angajati pe I.I. Dvs. doriti sa acumulati vechime in munca?

OUG 44/2008 art.7
(1) Persoanele fizice prevazute la art. 4 lit. a) si b) au obligatia sa solicite inregistrarea in registrul comertului si autorizarea functionarii, inainte de inceperea activitatii economice, ca persoane fizice autorizate, denumite in continuare PFA, respectiv intreprinzatori persoane fizice titulari ai unei intreprinderi individuale.
(2) Reprezentantul intreprinderii familiale are obligatia sa solicite inregistrarea in registrul comertului si autorizarea functionarii, inainte de inceperea activitatii economice. In cazul in care acesta nu formuleaza cererea in termen de 7 zile de la incheierea acordului de constituire prevazut la art. 29 alin. (1), oricare membru al intreprinderii familiale poate sa solicite inregistrarea in registrul comertului si autorizarea functionarii.
(3) In toate cazurile, cererea de inregistrare in registrul comertului si de autorizare a functionarii trebuie formulata in termen de 15 zile de la incheierea acordului de constituire prevazut la art. 29 alin. (1).
(4) In caz de nerespectare a termenului prevazut la alin. (3), este necesara incheierea unui nou acord de constituire.

In urma rezolutiei directorului oficiului registrului comertului, in termen de 3 zile lucratoare, respectiv 5 zile lucratoare, calculat de la data înregistrarii cererii sau, dupa caz, de la data completarii cererii cu documentele solicitate se va elibera certificatul de înregistrare, continând codul unic de înregistrare si certificatul constatator emis în baza declaratiei pe propria raspundere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa poisonboy poisonboy as dori sa infiintez un PFA (un magazin in care sa comercializez haine) si nu am idee ce trebuie sa fac si pe unde sa alerg, iar informatiile de pe ONRC, nu ... (vezi toată discuția)
Cum se infiinteaza o persoana de drept privat fara personalitate juridica ? windas windas are cineva idee cum se infiinteaza o persoana de drept privat fara personalitate juridica ? (vezi toată discuția)
Infiintiare pfa aledical aledical Doresc si eu un sfat; sint proaspat somer doresc sa imi deschid un magazin alimentar nu vreau srl , ce ma sfatuiti , pfa sau in indv am scutire de la taxe? ... (vezi toată discuția)