1. Am absolvit o academie de studii din domeniul apararii nationale in anul 2010. Inainte de absolvire am semnat un contract de munca pentru o perioada de 10 ani, care prevede ca, in cazul demisiei inainte de acest termen, voi returna valoarea cheltuielilor de scolarizare.
2. DUPA ABSOLVIREA ACADEMIEI a fost data legea-cadru nr. 284/12.2010, avand si o anexa nr. VII, art. 26 - act la care se raporteaza acum institutia din cadrul careia am demisionat, pentru a-mi cere RAMBURSAREA SI A INDEMNIZATIEI DE INSTALARE IN FUNCTIE. Adica, pe langa cheltuielile de scolarizare, in baza acelei legi, mi se cere si rambursarea unei sume primite de mine cand am inceput serviciul in cadrul institutiei militare.
Intrebarea mea: o lege publicata dupa absolvirea mea, mi se poate aplica in acest mod?? Nu incalca principiul neretroactivitatii aplicarii unui act normativ???
Decizia respectiva se refera la efectele principiului netroactivitatii legii civile ... aceasta, asa cum se mentioneaza, se aplica situatiilor aparute dupa intrarea ei in vigoare ...
Vedeti dvs sunt in contradictorii doua ipoteze: principiul neretroactivitatii legii si aplicarea legii in vigoare la data incetarii raportului de munca ... in acest sens, cred ca este de competenta instanţelor judecătoreşti sa decida care dintre dispoziţiile aflate în conflict ar trebui să prevaleze.