avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act normativ cu aplicare retroactiva ???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act normativ cu aplicare retroactiva ???

1. Am absolvit o academie de studii din domeniul apararii nationale in anul 2010. Inainte de absolvire am semnat un contract de munca pentru o perioada de 10 ani, care prevede ca, in cazul demisiei inainte de acest termen, voi returna valoarea cheltuielilor de scolarizare.
2. DUPA ABSOLVIREA ACADEMIEI a fost data legea-cadru nr. 284/12.2010, avand si o anexa nr. VII, art. 26 - act la care se raporteaza acum institutia din cadrul careia am demisionat, pentru a-mi cere RAMBURSAREA SI A INDEMNIZATIEI DE INSTALARE IN FUNCTIE. Adica, pe langa cheltuielile de scolarizare, in baza acelei legi, mi se cere si rambursarea unei sume primite de mine cand am inceput serviciul in cadrul institutiei militare.

Intrebarea mea: o lege publicata dupa absolvirea mea, mi se poate aplica in acest mod?? Nu incalca principiul neretroactivitatii aplicarii unui act normativ???

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:38, 5 Iunie 2012
Decizia respectiva se refera la efectele principiului netroactivitatii legii civile ... aceasta, asa cum se mentioneaza, se aplica situatiilor aparute dupa intrarea ei in vigoare ...
Tocmai: situatia descrisa de mine nu este in sfera prevederilor Deciziei Curtii?
Vedeti dvs sunt in contradictorii doua ipoteze: principiul neretroactivitatii legii si aplicarea legii in vigoare la data incetarii raportului de munca ... in acest sens, cred ca este de competenta instanţelor judecătoreşti sa decida care dintre dispoziţiile aflate în conflict ar trebui să prevaleze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision de risc banca ILIE SMARANDACHE ILIE SMARANDACHE Am un imprumut din 2008 unde mi se percepe un comision de risc de 0.22 din suma ramasa de rambursat. Conf. noii ordonante, 50/2010 acest comision mai trebuie ... (vezi toată discuția)
Cum va proceda justitia? nikolos nikolos daca se judeca un penal in paralel cu civil si intre timp intra noul CP cum se va judeca cazul atunci si cum vor fii aplicate pedepsele?> (vezi toată discuția)
Ne-am bucurat degeaba....gvernul, a.n.p.c. , consiliul concurentei au gresit in elaborarea o.u.g.nr. 50/2010 raduallan raduallan Anuntata cu mult tamtam, controversata ordonanta de urgenta privind creditele pentru consumatori urmeaza sa fie modificata, asa cum rezulta din ultima ... (vezi toată discuția)