avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ne-am bucurat degeaba....Gvernul, A.N.P.C. , Consiliul ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ne-am bucurat degeaba....Gvernul, A.N.P.C. , Consiliul Concurentei au gresit in elaborarea o.u.g.nr. 50/2010

Anuntata cu mult tamtam, controversata ordonanta de urgenta privind creditele pentru consumatori urmeaza sa fie modificata, asa cum rezulta din ultima scrisoare de intentie a Guvernului, adresata Fondului Monetar International.
Asa cum am mai postat in legatura cu acest act normativ, problema este incalcarea principiului neretroactivitatii, in sensul ca ordonanta se aplica si contractelor aflate in derulare.
Dar deja ne-am obisniut cu incoerentele legislative....mai conteaza una?#-o
[ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 5 August 2010
raduallan, utilizator
Cel mai recent răspuns: raduallan , utilizator 20:12, 6 August 2010
nu stiu cati datornici ("consumatori"?!:rolleyes: ) s-au bucurat cu ce vroia sa scoata guvernu' ....
de parca problema "consumatorilor":rolleyes: romani e ca au :hm: banii imprumutati, vor sa-i returneze integral :hm:,dar ii deranjeaza "comisionul de rambursare anticipata":stunned: ...

asta or vrea somerii si bugetarii "consumatori"?!:rolleyes: (si's vreo 2 milioane:O oficial, ca de aia iesiti din evidente, ce sa se mai stie... )

nu prea cred , au aaaaalte probleme...
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2010
ContSters123067, utilizator
Sa va spun de ce ne-am bucurat multi....puteti vedea si pe forum discutii in acest sens ......."Comisionul de risc", prevazut in contracte de unele banci, nu mai putea fi perceput dupa intrarea in vigoare a ordonantei. Nu e motiv de bucurie sa iti scada rata cu o treime?
In afara de asta era de dorit un singur act normativ care sa reglementeze acest domeniu al contractelor de credit. Altfel, este destul de greu sa urmaresti reglementarile succesive si uneori contradictorii aplicabile creditelor de consum (vezi Legea nr. 298/2004 cu numeroase modificari, acum abrogata; OG nr. 21/1992 cu multe modificari). Eu ca si consumator, sa spunem, am incheiat un contract de credit in 2007, cand Legea nr. 289/2004 avea o anumita forma si permitea multe "scapari" in contracte; ulterior, s-a desteptat Guvernul si a modificat Legea, insa de modificari beneficiaza doar cei care au incheiat contracte incepand cu decembrie 2008. In 2010, apar alte reglementari care imbunatatesc contractele.
Si eu platesc pentru ca Guvernul nu a fost destept de la inceput.
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2010
raduallan, utilizator
Am gasit aici o opinie interesanta in legatura cu aplicarea principiului neretroactivitatii in ceea ce priveste OUG nr. 50/2010: www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision restituire anticipata credit svaiter svaiter In momentul de fata aproape toate bancile practica comision pentru restituirea anticipata a unui credit, clauza inclusa si in contractul de imprumut. Din ... (vezi toată discuția)
Comision risc banca catalin vlad catalin vlad ma numesc vlad catalin si am si eu un credit la wolksbank in chf si am comisionul de risc ,as vrea sa stiu daca pot scapa de el ?si cum ? (vezi toată discuția)
Comision de risc banca ILIE SMARANDACHE ILIE SMARANDACHE Am un imprumut din 2008 unde mi se percepe un comision de risc de 0.22 din suma ramasa de rambursat. Conf. noii ordonante, 50/2010 acest comision mai trebuie ... (vezi toată discuția)