ma numesc adrian si as avea nevoie de un ajutor
in luna iunie 2011 am fost oprit de un organ de politie in jurul orei 02:00, si ca sa spun mai pe scurt: fiola 0,81 iar la sange 1.35...am fost chemat in judecata in septembrie, s-a amanat pronuntarea si asa mai departe pana in luna decembrie am lalait-o pe la judecatorie pana s-a dat sentinta, ma asteptam la ce-i mai rau, adica 8 luni cu suspendare, mi-a scazut o treime din pedeapsa ca am recunoscut fapta si le-am zis ca sunt de acord sa fiu judecat pe baza rezultatelor din dosar. eu sunt din caracal, in februarie am facut recurs la curtea de apel craiova pt a mai lungi procesul (lucram in armata si trebuia sa-mi dau demisia din cauza problemei, trebuia sa-mi mai iau si eu banii marac pe o luna).
in luna martie s-a dat sentinta definitiva: 8 luni cu suspendare. o sa postez mai jos sentinta.
intrebarea mea este urmatoarea: permisul meu de conducere a fost anulat sau suspendat? multi mi-au zis ca pot sa merg sa-l ridic dat fiind faptul ca au trecut lunile de suspendare ale permisului si ca in sentinta nu scrie nimic de permis.
va multumesc din suflet si astept un raspuns sa stiu ce am de facut.
Solutie: În baza dispoziţiilor art. 87 alin. 1 din OUG 195/2002 republicata, cu aplicarea art 320 ind 1 alin 1,2,3,4 si 7 din CPP condamnă pe inculpatul C.C.A., fara antecedente penale, cetatean roman, la pedeapsa de 8 luni închisoare. În baza disp.art. 71 alin 1 – 3 Cp , aplică inculpatului pedeapsa accesorie de interzicere a drepturilor prev. de art. 64 alin 1 lit a şi b Cp, cu excepţia dreptului de a alege În baza disp.art. 81 alin 1 Cp, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani si 8 luni ce se compune din 8 luni pedeapsă aplicata şi 2 ani termen de încercare, conform disp. art. 82 Cp . În baza dispozitiilor art. 71 alin. 5 Cp, suspendă executarea pedepsei accesorii pe durata termenului de încercare. În baza disp.art. 359 Cpp , atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 Cp, privind revocarea beneficiului suspendării condiţionate a executării pedepsei. În baza disp. art. 191 alin. 1 Cpp, obligă inculpatul la 400 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului Cu recurs in termen de 10 zile de la pronuntare la Curtea de Apel Craiova pentru Ministerul Public si pentru partile prezente si de la comunicare pentru partile lipsa.