avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pretentii spital in urma unui accident rutier in 2009
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pretentii spital in urma unui accident rutier in 2009

În 05.04.2009 am avut un accident auto, care a rezultat cu o victimă - bunica soției, care a necesitat 8 zile de spitalizare. În cursul urmăririi penale, procurorul a dat rezoluție în data de 11.06.09 de N.U. P., victima nu a avut pretenții și nici certificat medico-legal, iar în cursul urmăririi penale spitalul nu s-a constituit parte civilă. La data de 23.06.09, spitalul a trimis adresă către politie prin care se constituie parte civilă cu suma de 1184,62 lei. Această adresă, din conținutul ei, rezultă că a fost trimisă în baza unei înștiințări de la poliție nr. ______ / 2009, înștiințarea care nu este atașată la dosar și nici data completă (zi, luna). În data de 03.05.2012 s-a depus cererea de chemare în judecată prin care spitalul îmi cere suma mai sus menționată, într-un dosar civil.

Întrebări:
1. De la ce data începe să curgă termenul de prescripție?
2 Adresa spitalului către politie, chiar dacă este trimisă după data rezoluției de N.U.P. se consideră că întrerupe termenul de prescripție?
3 Cum as putea sa mă mai apar prin întâmpinare?

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in urma cu 4 ani de zile am fost implicat intr-un ... Vasile014 Vasile014 Buna ziua! In urma cu 4 ani de zile am fost implicat intr-un accident unde am lovit doi pietoni pe trecere care traversau regulamentar. Vina a fost a mea si ... (vezi toată discuția)
Solutie prim procuror, nup impotriva unui atacator, ce pot face mai departe? Costin Savescu Costin Savescu Am fost batut cu picioarele de catre un individ agresiv care m-a si amenintat, insultat, injurat si impotriva caruia mai facusem plingeri la politie. Toate ... (vezi toată discuția)
Care este termenul de solutionare a unei plangeri ? marcelsec marcelsec in luna iunie am depus o plangere la politie urmand sa trimita spre solutionare la procuror.Cat pot tine dosarul la politie si cat dureaza estimativpana ... (vezi toată discuția)