avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... BOR este obligata sa raspunda la solicitari in ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

BOR este obligata sa raspunda la solicitari in termenul prevazut de lege pentru autoritatile/institutiile publice?

Buna ziua.

Imi puteti spune va rog daca biserica romana se supune legii functionarilor publici conform careia trebuie sa imi raspunda unei solicitari scrise intr-o anumita perioada de timp? Sau exista vreo lege care ii obliga sa raspunda unei solicitari scrise?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:26, 20 Mai 2012
da, toate institutiile statului sunt obligate sa raspunda unor solicitari scrise tot in scris intr un termen rezonabil... de regula 30 zile
Imi puteti spune va rog care este legea/articolul in cauza?

Multumesc
Nu. Biserica nu trebuie sa va raspunda intr-un termen anume. Este institutie privata, va raspunde cand doreste si daca doreste. BOR nu e institutie a statului român
Biserica Ortodoxã Românã este autonomã fatã de Stat si fatã de alte institutii. Biserica Ortodoxã Românã este autocefalã si unitarã în organizarea si în lucrarea sa pastoralã, misionarã si administrativã.

Nefiind institutie sau autoritate publica , BOR nu este obligata sa raspunda in termen de 30 de zile de la data inregistrarii unei petitii ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea petitiilor este valabila si in cazul bor? neagu laura neagu laura legea 233/2002-legea petitiilor este valabila si in cadrul BOR (vezi toată discuția)
Biserica se supune legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public? OrasulLiber OrasulLiber Biserica se supune Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public? Art. 2 din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile ... (vezi toată discuția)
Refuz inmormantare in romania a unei persoane incinerata in spania. ... paul_sonea paul_sonea Refuz inmormantare in Romania a unei persoane incinerata in Spania. Este legal? (vezi toată discuția)