Buna ziua,ma numesc eduard si as vrea sa va intreb : pana acum 6 luni am beneficiat de indemnizatie de cresterea copilului, in cuantum de x dupa ce s-a terminat aceasta indemnizatie primesc acasa un plic in care sunt anuntat ca am primit mai mult , si trebuie sa restitui inapoi o suma necuvenita printr-o gresala facuta de angajator. Exista vre-o lege in care imi da dreptul sa restitui suma tot la fel in rate asa cum am primit-o atunci cand am incasat-o? deci in fiecare luna am primit cu 50 ron mai mult si cei de la prestari sociale vor acum 50x 24 = 1200 ron in maxim 2 saptamani . va rog sa ma ajutati in astfel de probmlema .
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:
Art. 20
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta nu pot fi urmarite silit decat in vederea recuperarii, conform legii, a sumelor incasate necuvenit cu acest titlu .
...
2. Asadar indiferent cine este de vina pentru incorecta calculare dvs. sunteti cel care ati beneficiat necuvenit de o parte din indemnizatia pentru CCC si trebuie sa o restituiti.
3. Dar e bine sa mergeti la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala sa discutati si sa perfectati modalitatea de plata esalonata a datoriei.