avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Debit din indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Debit din indemnizatie pentru cresterea copilului

Buna ziua,ma numesc eduard si as vrea sa va intreb : pana acum 6 luni am beneficiat de indemnizatie de cresterea copilului, in cuantum de x dupa ce s-a terminat aceasta indemnizatie primesc acasa un plic in care sunt anuntat ca am primit mai mult , si trebuie sa restitui inapoi o suma necuvenita printr-o gresala facuta de angajator. Exista vre-o lege in care imi da dreptul sa restitui suma tot la fel in rate asa cum am primit-o atunci cand am incasat-o? deci in fiecare luna am primit cu 50 ron mai mult si cei de la prestari sociale vor acum 50x 24 = 1200 ron in maxim 2 saptamani . va rog sa ma ajutati in astfel de probmlema .

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:45, 21 Mai 2012
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:

Art. 20
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta nu pot fi urmarite silit decat in vederea recuperarii, conform legii, a sumelor incasate necuvenit cu acest titlu .
...

2. Asadar indiferent cine este de vina pentru incorecta calculare dvs. sunteti cel care ati beneficiat necuvenit de o parte din indemnizatia pentru CCC si trebuie sa o restituiti.

3. Dar e bine sa mergeti la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala sa discutati si sa perfectati modalitatea de plata esalonata a datoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate pune poprire pe indemnizatia pentru ccc? MariusLo MariusLo as vrea sa stiu daca se poate pune poprire pe indemnizatia de cresterea copilului , va multumesc (vezi toată discuția)
Propririle pe indemnizații de crestere Felialin Felialin Se poate pune proprire pe indemnizația de creștere a copilului de la biroul judecătoresc?cei de la agenția județeană pt plăți și inspecție socială ... (vezi toată discuția)
Legea privind amnistia indemnizatiei materne danacla danacla Buna ziua, As dori sa stiu daca noua lege privind amnistia mamelor este valabila si pentru mine. Copilu a implinit 2 ani in iulie 2014 iar eu am inceput ... (vezi toată discuția)