avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Propririle pe indemnizații de crestere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Propririle pe indemnizații de crestere

Se poate pune proprire pe indemnizația de creștere a copilului de la biroul judecătoresc?cei de la agenția județeană pt plăți și inspecție socială au primit scrisoare pentru a mi se pune proprire
Cel mai recent răspuns: luminita29 , utilizator 16:16, 18 Iulie 2018
1.Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 20
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta nu pot fi urmarite silit decat in vederea recuperarii, conform legii, a sumelor incasate necuvenit cu acest titlu .

(2) Asupra drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta nu se datoreaza impozit si nici contributiile sociale obligatorii stabilite de lege.

2. - Printre drepturile conferite de OUG 111/2010 intra si stimulentul de insertie.
- Deci din stimulentul de insertie se pot retine numai eventuale sume primite in plus tot ca stimulent de insertie

In mod normal acesta intra in categoria veniturilor speciale care nu se executa silit. Aveti grija insa daca va intra in contul bancar deoarece in aceasta situatie banca probabil nu va verifica tipul de venit din cont si il va popri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire stimulent insertie karlasofia karlasofia Buna ziua, Imi puteti spune va rog daca se poate pune poprire pe stimulentul de insertie, cel de 500 lei? (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie este supus popririi bancare? MihaelaNiculae MihaelaNiculae Buna ziua, As dori sa stiu daca stimulentul de insertie (500 lei) garantat de stat dupa intoarcerea mai devreme la serviciu dupa concediul de crestere a ... (vezi toată discuția)
Poprire pe stimulentul de insertie Denisaedutanu@yahoo.com Denisaedutanu@yahoo.com Se poate pune proprire pe stimulentul de insertie crestere copil ? (vezi toată discuția)