avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt

Buna ziua,

acest caz se intampla intr-o comuna din Galati unde hotul intra in curte insotit de politist, acesta il ajuta sa deschida portile ca sa intre cu masina pentru a sustrage mai usor diverse bunuri din curtea unei batrane (75 ani), aceasta fiind soacra hotului,

in momentul in care acestia au reusit sa ajunga cu masina si remorca in fata casei a iesit batranica si ia intrebat ce vor, stiindu-i pe acestia ca sunt prieteni buni si ca dl ginere vine mereu sa fure din curte dar de obicei venea cand nu era ea acasa;

de data aceasta se afla si fiul batranei acasa care a reactionat imediat si ia intrebat ce cauta in curte atata timp cat batranica le-a spus sa iasa si sa o lase in pace ca nu mai are ce sa-i fure pt ca abia are ce manca;

in curte se aflau niste fiare care puteau fi duse la fier vechi de unde se lua bani buni pe ele asa ca dl ginere s-a gandit sa mai faca niste bani pe spatele altora,

la insistentele fiului batranei si in momentul cand au aparut oameni la poarta acestia au iesit,

politistul era imbracat in uniforma si se afla in timpul serviciului, iar in momentul in care a intrat in curte s-a asezat pe prispa casei ca si cum nimic ilegal nu s-ar intampla,

Mentionez faptul ca dl ginere si politistii din comuna sunt prieteni foarte buni drept dovada acestia dupa ce au iesit din curte s-au dus sa manance impreuna acasa la ,,ginere'',

Pe plan local e de la sine inteles ca nu se poate face nimic, dar o plangere penala la Parchet ar rezolva ceva? ce demersuri presupune o astfel plangere?

Va multumesc anticipat,
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:19, 20 Mai 2012
In acest caz, referitor la incidentul petrecut, exista posibilitatea sesizarii Inspectoratului de Politie al Judetului in care domiciliaza doamna respectiva, in vederea cercetarii disciplinare a politistului, sau formularea unei plangeri penale direct la Parchet pentru tentativa de furt...
Am fost si am discutat cu politia de acolo si nu recunoaste nimeni nimic nici macar politistul ca ar fi intrat in curtea batranei desi exista martori, oricum politia de acolo tine cu cei care ii pun la mese si le dau gaini,
Plangerea la Parchet daca o fac si pe numele politistului care a intrat in curte si pe numele ginerelui, v-a fi comunicata si la sectia de politie din sat?

Puteti incerca si o sesizare oficiala a sefilor ierarhici ai politistului din comuna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune.abuz de incredere. Buzatu82 Buzatu82 Am o problema si doresc sfatul dumneavoastra,un zidar care statea la mine in casa a fugit cu banii,inainte sa fuga a vandut scule,utilaje,materiale de ... (vezi toată discuția)
Dosar penal - conflict vecin brokenangel brokenangel In urma unor discutii mai vechi cu vecinii de palier ( tata si fiu ) persoane cu probleme de comportament ( fiul ameninta mereu ca isi da foc si da foc la casa ... (vezi toată discuția)
Ingrijire batran de catre o persoana cu handicap psihic gradul 3 Miranda_Siegfried Miranda_Siegfried Buna ziua, Am o problema cu o persoana care oficial nu are domniciliul la vecinul meu dar care neoficial locuiescte acolo impreuna cu fiica si ginerele ei. ... (vezi toată discuția)