Din pacate am si eu aceesi intrebare si inca nu am primit nici un raspuns care sa ma lamureasca. Concret, veniturile din dividende (care sunt impozabile) se iau sau nu in calcul la stabilirea valorii indemnizatiei?
Cei 85% se calculeaza din veniturile profesionale nete care au fost impozitate in cele 12 luni anterioare nasterii. Asta inseamna:
(1) se iau in calcul numai veniturile profesionale, adica din salarii, activitati independente, activitati agricole. Nimic altceva, deci nici dividende.
(2) se iau in cacul veniturile nete, adica cele rezultate dupa plata tuturor impozitelor si contributiilor.
Multumesc pentru raspuns. Situatia este urmatoarea: eu sunt asociat si administrator la o societate comerciala. Vreau sa stiu daca venituriel incasate pe firma, care sunt impozabile, intra in categoria venituri din activitati independente si pot fi luate in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru cresterea copilului.
Ar putea fi activitate independenta numai daca aveti un contract de administrare cu societatea si declaratie de impozit aferent venitului astefel obtinut depusa la fisc. Ca asociat primiti numai dividende si astea nu intra in calcul. Veniturile societatii comerciale nu au absolut nicio legatura, vorbim de alta entitate juridica.
Alte discuții în legătură
Indemnizatie copil
saftoium
Ma numesc Marian, si as avea o intrebare la care nu am raspuns.
In deceombrie 2008 am aflat ca voi avea impreuna cu sotia mea un copil.
Eu impreuna cu sotia ... (vezi toată discuția)