avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de crestere al copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de crestere al copilului

Ce inseamna 85% din venituri? intra si dividentele incasate in 2008?
Cel mai recent răspuns: Mirela Predan , utilizator 20:58, 19 Decembrie 2008
Sunt luate in considerare numai veniturile impozitate potrivit Codului fiscal
Buna ziua,

Din pacate am si eu aceesi intrebare si inca nu am primit nici un raspuns care sa ma lamureasca. Concret, veniturile din dividende (care sunt impozabile) se iau sau nu in calcul la stabilirea valorii indemnizatiei?

Multumesc mult,

Mirela
Cei 85% se calculeaza din veniturile profesionale nete care au fost impozitate in cele 12 luni anterioare nasterii. Asta inseamna:
(1) se iau in calcul numai veniturile profesionale, adica din salarii, activitati independente, activitati agricole. Nimic altceva, deci nici dividende.
(2) se iau in cacul veniturile nete, adica cele rezultate dupa plata tuturor impozitelor si contributiilor.
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns. Situatia este urmatoarea: eu sunt asociat si administrator la o societate comerciala. Vreau sa stiu daca venituriel incasate pe firma, care sunt impozabile, intra in categoria venituri din activitati independente si pot fi luate in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru cresterea copilului.

Multumesc mult,
Mirela P
Ar putea fi activitate independenta numai daca aveti un contract de administrare cu societatea si declaratie de impozit aferent venitului astefel obtinut depusa la fisc. Ca asociat primiti numai dividende si astea nu intra in calcul. Veniturile societatii comerciale nu au absolut nicio legatura, vorbim de alta entitate juridica.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil saftoium saftoium Ma numesc Marian, si as avea o intrebare la care nu am raspuns. In deceombrie 2008 am aflat ca voi avea impreuna cu sotia mea un copil. Eu impreuna cu sotia ... (vezi toată discuția)
Asociat unic-angajat pe firma lui suciugeorgeta suciugeorgeta Un administrator de firma poate fi angajat pe firma lui ca director general??? (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei de maternitate din venituri cumulare dia_tia dia_tia Buna ziua, Am si eu o nelamurire. In momentul de fata sunt insarcinata in 12 saptamani, detin un contract de munca la firma x si alte venituri pe care le ... (vezi toată discuția)