avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cand un angajator isi bate joc de angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cand un angajator isi bate joc de angajat

buna ziua lucrez ca bucatar intr-un restaurant din data de 2-03-2012 si angajarea mi sa facut la data de 4 -04-2012 pe contract ne-am anteles cu salariu de 700 roni sal minim pe economie si verbal cu 20 mil pe luna in 2 transe si patronu nu sia tinut promisiunea decat la primu salariu si in rest cate 1/2 mil la 2 sap.Decate ori noi aeu si ceilanti colegi sa antrebam de ce nu ni se da salariu eram pasati de la un patron la celalant ,sau in anumite cazuri cand erau amandoi acestea simtind ca vrem sa vorbim de sal ori ne promitea ca ni da in urmatoarele zile bineanteles ca nu se tineau de cuvant ori ne adresau diferite injuri si ofense situatia aceasta continua la nesfarsit ce pot face sa ami recuperez salariu mentionez care la-m negociat inafara carti de munca si cum pot renunta la acest jiob fara ami- se desface contractu de munca cu litera I din cauza patronului de ase razbuna va multumesc
Cel mai recent răspuns: didicristian , utilizator 21:58, 20 Mai 2012
1. Recuperarea banilor platiti la negru , nu prea aveti cum s-o faceti .. se recupereaza numai banii prevazuti in c.i.m.

2. Daca angajatorul nu si-a indeplinit obligatiile asumate prin contractul individual de munca, atunci puteti demisiona fara preaviz .. in acest sens, se exprima art.81 alin.8 C.mun.:
Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
~ Conținut șters la cerere ~
Acceptand salar neimpozabil v-ati asumat cu buna stiinta acest risc.Ori mergeti mai departe in acest fel, ori demascati aceasta practica cu riscurile care decurg din aceasta.
stimate bucatar imi permit sa ma ,, introduc,, in problema ta cu experienza mea de ,,afara,,[strainatate] cu faptul ca punindu te de acord la,, negru,, in total sau in parte cu salariul atit tu cit si datorul tau de munca pute ti fi considerati evazori fiscali pe impozitul pe salariu ,in ce priveste impozitul ptr partea pensionistica , a acidentelor de munca si daca exista si impozitele primariei pe salariu Deci morala e asta ,,carta canta,,[cine are carte are parte/in romaneste]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidarea la zi enyadennis enyadennis Buna ziua am si eu o antrebare lucrez la o firma de aproape un an si nu ma mai anteleg cu administratorul firmei am avut cateva neantelegeri din cauza ca nu am ... (vezi toată discuția)
Salariul farmacista blonda00 blonda00 buna ziua sint farmacista.am terminat in octombrie 2012.lucrez la o farmacie ,,privata,, as dori sa stiu : care este salariul unei ... (vezi toată discuția)
Daca angajatorul refuza incheierea contractului cu litera b pot ... Kyrcea Kyrcea Daca angajatorul refuza incheierea contractului cu litera b pot demisiona fara preaviz fara sa mi se opreasca din salariu? Ce suma maxima sau cat la suta din ... (vezi toată discuția)