avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Companii din Eu in Romania
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Companii din Eu in Romania

Buna seara , momentan sunt administratorul unei companii din Marea Britanie , un Ltd mai exact.As vrea sa stiu daca firma imi va fi recunoscuta in Romania? In caz ca nu , pot face ceva in legatura cu asta?
Cel mai recent răspuns: Ion Gabriel Anghelus , Avocat 07:19, 16 Decembrie 2008
Administratorii societatii nu pot fi decat asociatii comandidati... (cel putin doi asociati, p.f.si/sau p.j...)
Forma societatii este in comandita simpla (in UK sunt cunoscute ca "limited partnerships", firma lor fiind alcatuita din numele asociatilor - aproape ca in RO - urmate de abrevierea Ltd.). Deci, este o forma de societate recunoscuta in RO.
Totusi, in ce sens doriti sa stiti daca "e recunoscuta” in RO? Sa transferati sediul social, sa deschideti filiale...?

P.S. Inteleg ca ati rezolvat problemele pe care le-ati avut cu fostul dv angajator roman... Sper ca in avantajul dv.
In cazul unor contracte comerciale nici nu se pune problema de recunoastere.
Daca infiintati punct de lucru in Romania, nici atunci nu veti avea probleme - Angajati-va un avocat pentru relatia comerciala in Romania si va va rezolva toate problemele care se pot ivi in practica !
Av Anghelus Ion Gabriel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma organizare evenimente uk iceraluk iceraluk Buna ziua, Daca am firma de organizare evenimente in UK (un LTD) si vreau sa fac un eveniment in Romania, imi trebuie sa deschid punct de lucru in RO sau ... (vezi toată discuția)
Cesiune catre persoana juridica straina Ciqui Ciqui Am un S.R.L. cu 2 asociati. Cei doi asociati vor sa cesioneze partile lor sociale catre o societate din Cipru (limited), care la randul ei este detinuta de o ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu copil la mama camylungu camylungu Buna ziua, Pentru inceput vreau sa multumesc tuturor celor care isi rapesc din timp pentru a raspunde intrebarilor noastre. Ma aflu in urmatoarea ... (vezi toată discuția)