avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... amenajare iaz piscicol cu exploatare si valorificare ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

amenajare iaz piscicol cu exploatare si valorificare agregate minerale

Buna ziua,
Detinem 30 ha teren extravilan avand categoria de folosinta arabil, conform extrasului de carte funciara.Pe acest teren si pe inca o suprafata de 11 ha luat in locatiune avand acelasi regim ca si cel detinut in proprietate, dorim sa obtinem autorizatie de construire pentru AMENAJARE IAZ PISCICOL CU EXPLOATARE SI VALORIFICARE AGREGATE MINERALE, AMPLASARE STATIE DE SORTARE SI RACORDARE LA RETEAUA ELECTRICA. Ni s-a eliberat certificatul de urbanism in care ni se solicita pe langa avizele de la ANRM, APELE ROMANE,etc , si scoaterea terenului din circuitul agricol precum si intocmire si aprobare PUZ. In CU regimul economic al terenului folosinta actuala este : teren extravilan conf. PUG iar Destinatia propusa este tot teren extravilan conf PUG. Marea mea nelamurire este de ce trebuie sa scot terenul din circuitul agricol cand, conf legii funciare art 2. lit a
(-Art. 2
In functie de destinatie, terenurile sunt:

- a) terenuri cu destinatie agricola si anume: terenuri agricole productive - arabile, viile, livezile, pepinierele viticole, pomicole, plantatiile de hamei si duzi, pasunile, finetele, serele, solariile, rasadnitele si altele asemenea -, cele cu vegetatie forestiera daca nu fac parte din amenajamentele silvice, pasuni impadurite, cele ocupate cu constructii si instalatii agrozootehnice, amenajari piscicole si de imbunatatiri funciare, drumurile tehnologice si de exploatare agricola, platforme si spatii de depozitare care servesc nevoilor productiei agricole si terenuri neproductive care pot fi amenajate si folosite pentru productia agricola;)- DECI PISCICOL ESTE TOT CU DESTINATIE AGRICOLA
Am nevoie de punctul dvs de vedere mai ales ca pentru o suprafata de 50000mp fostul proprietar a obtinut decizie de scoatere definitiva din circuitul agricol insa aceasta nu apare la OCPI cu toate ca se specifica in decizie faptul ca le-a fost trimisa si lor un exemplar al acestei decizii. OCPI-ul ne-a spus sa facem o documentatie de reactualizare si sa includem si restul suprafetei. Deasemenea avem si un aviz pentru 4000 mp curs constructii. Toata lumea de pe la fiecare directie are propria varianta si niciuna nu este la fel. Nu putem sa lasam doar o suprafata de 5 ha pentru constructiile provizorii( balastiera ) si restul sa-i fie schimbata decat destinatia agricola, care nici aici nu stiu ce taxe as mai avea de achitat ( la ANIF PENTRU SCOATEREA SUPRAF DE 41 ha DIN CIRCUITUL AGRICOL TAXA ESTE DE 51400 LEI).
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 11:21, 11 Februarie 2014
Interesanta problema... Iar interventia mea, probabil tardiva in speta Dvs. Va inteleg nedumerirea, cum in conformitate cu art.77 din legea nr.18/1991 a fondului funciar ati putea fi obligat cel mult la schimbarea categoriei de folosinta a terenurilor arabile in alte categorii de folosinta agricola,cu avizul organelor agricole de specialitate judetene. Legea stipuleaza in mod concret faptul ca terenurile arabile situate in albiile raurilor pot fi amenajate in bazine piscicole numai in cazul in care terenul arabil nu poate fi folosit rentabil pentru alte destinatii agricole.

Poate ca explicatia rezida intr-o dispozitie speciala din Legea nr.50/1991, privind autorizarea lucrarilor de constructii, conform careia constructiile civile, industriale, inclusiv cele pentru sustinerea instalatiilor si utilajelor agricole sau de orice alta natura se pot realiza numai cu respectarea autorizatiei de construire, emisa in conditiile legii si a reglementarilor privind proiectarea si executarea constructiilor. Poate, in aceasta logica, amenajarea piscicola se considera a intra in categoria terenurilor cu destinatie agricola doar la finalizarea investitiei si redarea in circuit, nu si in timpul executarii lucrarilor de amenajare...

Voi studia problema si in corelatie cu Legea nr.85/2003 a minelor - vis-a-vis de exploatarea de agregate minerale din timpul amenajarii - si daca voi gasi o completare, voi reveni :)

O zi frumoasa,
Silvia Puskas

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea unui teren din agricol în intravilan vanip vanip Terenul nostru are 20 ha si se gaseste în Ilfov. Pe titlul de proprietate, este scis ca are folosinta agricola. Nu avem nici un proiect, dar dorim sa obtinem ... (vezi toată discuția)
Destinatia si folosinta terenului Mihaela Enache Mihaela Enache Care e distinctia intre \"destinatia\" unui teren si \"categoria de folosinta\" a unui teren? Ex: teren cu destinatie forestiera si categoria de folosinta : ... (vezi toată discuția)
Terenuri cristea laura monica cristea laura monica ce trebuie facut pentru trecerea unui teren extravilan in intravilan? (vezi toată discuția)