avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... recuperarea datoriei. “
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

recuperarea datoriei. “

Buna ziua,

Va rog sa imi comunicati ce trebuie sa fac in urmatorul caz:

Am avut si am si in acest moment asigurare casco la masina, in octombrie 2009 am gasit masina zgariata. Ca sa pot sa repar masina pe asigurare CASCO a fost nevoie sa fac reclamatie la politie.

Mi-am vopsit masina, iar in 2010 am fost chemat la politie ca au gasit persoana care a zgariat masina. Politistul mi-a spus ca au gasit un “aurolac“ care a recunoscut ca a zgariat toate masinile din zona respectiva. Mi-a zis sa il dau in judecata. Nestiind ce sa fac mi-am retras plangerea, nu puteam sa acuz o persoana care nu am vazut-o si nici nu aveam nici o garantie ca el este faptasul.

In acest moment firma de asigurari imi comunica ca le datorez suma de 1850 lei contravaloare primei de asigurare nedepuse si a dobanzii legale. Reparatia a costat 1500 lei.
Asiguratorul ma someaza :
”Conf. Art. 15.4 din conditiile de asigurare, Daca Asiguratul impiedica ori nu conserva dreptul de regres al Asiguratorului, sau daca din vina lui exercitarea acestui drept nu este posibila, Asiguratorul are dreptul sa nu plateasca despagubirea, pana la limita sumei reprezentand dreptul de regres. Dac plata despagubirii a fost efectuata, Asiguratul este obligat sa inapoieze Asiguratorului suma precizata mai sus. – iar dumneavoastra v-ati retras plangerea prearabila inpotriva faptuitorului George Ionescu la audierea din data de 20.6.2010. Astfel, nu ati conservat dreptul de regres al societatii noastre inpotriva faptuitorului si trebuie sa restituiti societatii noastre contravaloarea despagubirii achitate “.

“In cazul neonorarii cereri noastre suntem nevoiti sa va dam in judecata pentru recuperarea datoriei. “

Astept raspunsul Dvs. multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:11, 21 Mai 2012
Buna ziua !
Din pacate pentru dvs. , societatea de asigurare CASCO are acoperire legala in demersul efectuat ... desi , era foarte putin probabil ca sa se recupereze ceva de la acel "aurolac" ...
Va aflati in situatia in care dvs,prin act unilateral de vointa manifestat prin retragerea plangerii fata de prezumtivul faptuitor,in fapt ati permis asiguratorului sa se prevaleze de o prevedere legala,astfel incat in situatia actuala nu mai exista temeiul legal pentru ca asiguratorul sa suporte c/v reparatii executate la autoturismul dvs
Va revine obligatia sa achitati c/v suma dispusa de asigurator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recupereaza daune firmele de asigurari? anays18 anays18 am o nelamuriri legata de un incident survenit acum aproximativ 2 ani ,in care o pers.aflata pe un motoscuter a intrat in spatele unui autoturism in urma unei ... (vezi toată discuția)
Despagubire Ionut_Gabriel Ionut_Gabriel Buna seara! Masina Y a intrat in spatele masinii X astfel incat i-a provocat dauna totala. Societatea de asigurari a masinii Y va despagubi soferul masinii ... (vezi toată discuția)
Accident auto: vinovatul cu numere de bulgaria nu avea rca luizzacretu luizzacretu am lovit o masina al carei sofer roman cu nr de bugaria nu mia acordat prioritate intorcind intrun loc cu linie continua nu avea rca vina apartinidui doar ... (vezi toată discuția)