avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate apartament

In urma cu 10 ani mi-am cumparat un apartament pe care l-am platit asa: 60% cu bani de la parintii mei (pentru care am facut chitanta de mana) si 40% cu credit ipotecar.
Parintii mei mi-au spus (verbal) ca nu doresc sa le rambursez banii, mai mult, mi-au dat o perioada si banii pentru rata.
Acum pretind ca apartamentul ar trebuis a fie al lor, ca ei l-au platit si vor sa ajungem la Tribunal pentru a-l recupera.
Au vreo sansa?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:22, 21 Mai 2012
Pentru apartament nu, pentru restituirea banilor mai discutam.
Ce scrie in chitanta de mana ?
Sub ce forma au fost dati banii ? Ca si imprumut ? Exista un termen de rambursare?
Cat timp a trecut de cand v-au dat banii?
Scrie ca mi-au imprumutat suma respectiva si ca ma angajez sa-i rambursez in 10 ani.
Asta se intampla in noiembrie 2002
Deci pana in nov.2012 tb sa restituiti suma de bani. In caz contrar au un drept de creant, putand sa-l solicite prin instanta.
In baza documentului asumat prin semnatura de catre dvs ,parintii dvs au dreptul sa solicite inclusiv in instanta restituirea sumei
Este o suma foarte mare, nu am cum sa o rambursez.
Ce se intampla in acest caz? Instanta poate decide sa le dau apartamentul? Sau ce alte cosecinte ar fi posibil sa suport?
Va multumesc pentru sprijin

Alte discuții în legătură

Chitanta sub semnatura privata ella24 ella24 Buna ziua. Am imprumutat de la o persoana o suma de bani(mai precis 35.000 ron) si am semnat o chitanta sub semnatura privata in care ma oblig ca pana la ... (vezi toată discuția)
Imprumut ady2007 ady2007 Va rog frumos sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. Fratele meu a divortat si trebuie sa plateasca sulta pt cota de apartament a fostei sotii. Si imi cere ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati de recuperat buna ziua. stiti cum se spune, ... CBucuresti CBucuresti Bani imprumutati de recuperat Buna ziua. Stiti cum se spune, daca vrei sa vezi cu adevarat cine itit este prieten, imprumuta bani. Am ajutat pe cineva cu o ... (vezi toată discuția)