Buna ziua. Am primit o amenda, iar in procesul verbal se mentioneaza ca, intrucat nu am fost prezent, nu am putut formula obiectiuni. Se mentioneaza si un martor ce atesta acest fapt. Dupa ce mi s-a comunicat procesul verbal, am luat legatura cu martorul respectiv, care mi-a zis ca nu a semnat niciodata si nici nu a fost de fata cand politistul mi a dat amenda. Ce inseamna asta? e motiv de nulitate a procesului verbal?
BUna ziua !
In conditiile date , atacati in termen in instanta procesul-verbal de contraventie , chemandu-l pe asa-zisul "martor" ca martor ...
O cerinta legala obligatorie este inscrisa in art. 19 alin. 1 al OG 2/2001 , actualizata, consta in necesitatea semnarii procesului-verbal, pe fiecare pagina, de agentul constatator si de contravenient, aceasta constituind o norma juridica imperativa. in cazul in care contravenientul nu se afla la locul constatarii contraventiei, nu vrea sau nu poate sa semneze, agentul constatator este obligat sa mentioneze aceste imprejurari, ce trebuie confirmate de cel putin un martor, cu indicarea datelor sale de stare civila si cu semnatura acestuia.
Eu va recomand o abordare putin diferita diferita a problemei : luati legatura iarasi cu martorul si convingeti-l sa de-a o declaratie notariala cum ca nu a semnat acest proces-verbal, ba mai mult decat atat ca nici macar nu a fost prezent la completarea acestui proces-verbal de catre agentul constatator(pentru a evita eventualele neplaceri legate de constrangerea acestuia de catre politist in timpul procesului !!!!!) dupa care contestati procesul-verbal .....
si totodata ... recomandarea mea este sa depuneti o plangere penala impotriva politistului constatator pentru : abuz in serviciu, fals si uz de fals in documente oficiale (asta pentru a-i mai potolii pe acesti "bravi" si ffff infometati "oameni" ai LEGIIIIII !!!!!!!!!!!)