avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Construire balcon la parter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Construire balcon la parter

Cu respect, Forum
Doresc sa va supun atentiei 2 situatii:
[1] Locuiesc la parter intr-un bloc de 4 etaje, cu apartamente proprietate(asociatie de proprietari).
La etajele 1,2,3,4 apartamentele sunt dotate cu balcoane.
Intrucit la parter nu avem balcon, as vrea sa stiu ce documentatie este necesara pentru obtinerea de autorizatie in vederea construirii unui balcon aliniat sub celelalte, de la etaje.
[2] Dar, daca cineva (in aceeisi situatie), si-a construit balconul, fara autorizatie;ce se poate intimpla?

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:13, 22 Mai 2012
2. Sa fie amendat de catre primarie.
1. Va trebuie autorizatie de constructie de la primarie si acordul asociatiei de proprietari (a comitetului executiv) autentificat la notar.
Avand in vedere ca in cartea tehnica ,nu exista balcon,respectiv dvs in cazul in care intentionati ridicarea de constructie,in temeiul disp art 11*2 din l nr 230/2007 va este necesar initial acordul asociatiei de proprietari,ulterior autorizatie de constructie si certtificat de urbanism emis de catre autoritatea locala in baza unui proiect
Executarea de constructii pe partea comuna condominiu,fara respectarea normelor in domeniu are ca si consecinta ,in cazul unor verificari aplicarea de sanctiuni si readucerea aspectului partii comune la forma anterioara interventiei neautorizate
Nu incepe nici o lucrare fara autorizatie de construire, sa nu crezi niciodata ca nu o sa ,,vada'' cei de la primarie, respectiv compartimentul disciplina in constructii, au niste amenzi usturatoare.

Daca doresti sa incepi treaba, cauta un proiectant care sa faca un proiect pentru certificatul de urbanism. Dupa ce obtii urbanismul de la primarie urmeaza sa demarezi dosarul pentru obtinerea autorizatiei de construire, alt proiect insotit de avize. Trebuie sa umbli mult , dar pana la urma este posibil sa rezolvi. Un sfat : incepe cu obtinerea acordului de la vecini si asociatie, de multe ori la acest nivel sunt cele mai multe piedici.
Multumesc tuturor pentru sfaturile si amabilitataea de a se apleca si asupra problemei mele; si de ce nu, si administratorilor care ii dau viata acestui site.
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
ContSters252142, utilizator
Pot sa va sugerez o idee strict tehnica.
Cand veti avea toate actele si aprobarile in regula, cand veti fi gasit si excutantul lucrarii, cereri-i sa "lege" zidurile balconului de fierul beton al zidului cladirii, altfel va va face o lucrare foarte frumoasa, dar care in timp se va indeparta de zidul blocului, an de an, cm cu cm.
Am exemple la mine in bloc, proprietarii care au balcoane de ceva ani de zile umbla la ele sa le astupe in fiecare an.
Solul lucreaza...... chiar daca nu se cutremura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extindere balcon madalina_petrut madalina_petrut Buna seara! As avea o intrebare in legatura cu posibilitatea (din punct de vedere legal) extinderii unui balcon de apartament situat la etajul 1. ... (vezi toată discuția)
Bloc fara balcon claudiumn86 claudiumn86 Buna ziua, As dori sa aflu de la dumneavoastra daca ati auzit de posibilitatea construirii de balcoane pe o partea a blocului, de la parter pana la ... (vezi toată discuția)
Autoritate impotriva legii pavelku pavelku Locuiesc inr_un bloc cu apartamente(asociatie de proprietari) cu parter si 4etaje; unde orespunzator fiecarui apartament sunt balcoane cu acces din ... (vezi toată discuția)