avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calcul pensie alimentara - venit mare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calcul pensie alimentara - venit mare

va rog frumos,
in cazul unui venit foarte mare (peste 20 000 euro/luna), cum se calculeaza pensia alimentara datorata unui copil (unic)? care este minimul si care este maximul?
suma ramane la latitudinea judecatorului sau e un "calcul matematic"?
mutmesc!
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 19:24, 28 Noiembrie 2012
Pensia de intretinere in cazul in care exista doar un copil in intretinere este de pana la 25% din venit.

In cazul dvs, instanta va stabili probabil o pensie de 1000-2000 lei. Totusi, să stiti că tatal poate solicita exercitarea obligatiei de intretinere in natura.
25 % este maximul. si minimul? legiuitorul a prevazut si un minim?
si, ca o curiozitate, ce se intampla cu cei foarte bogati (din top 100,300) - in cazul lor cum se stabileste?
va multumesc!
Nu exista un minim. Nu conteaza cat de bogat esti, conteaza doar necesitatile copilului. Dovediti ca minorul are nevoi mai mari si este posibil ca pensie să fie mai mare dar nu uitati că si dvs. aveti o obligatie de intretinere fata de copil.
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Pensia de intretinere pentru un copil poate atinge plafonul maximal de 25 % din venitul net obtinut, venit ce are caracter de continuitate .

Veniturile sporadice cum sunt primele, premiile , recompensele, sporurile , diurnele nu sunt retinute pentru plata pensiei de intretinere.

Obligatia legata de intretinere poate fi asigurata de catre unul dintre parinti in natura , poate exista o intelegere intre acestia, pentru asigurarea subzistentei copilului lor, insa nu trebuie sa fie lezat interesul superior al minorului, in nicio imprejurare.

si presupunerea de mai sus, cum ca pensia aferenta unui venit de >10 000 euro/luna va fi in intervalul 1000-2000 lei este bazata pe ce? pe precedente?
multumesc!

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara robertaarmena robertaarmena Buna dimineata, ma poate ajuta cineva cu un text de lege prin care se specifica faptul ca poprirea de 1/4 din venit pentru pensie alimentara se refera numai ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pensia alimentara? 87654321 87654321 Buna ziua, am o intrebare referitoare la cum se calculeaza pensia alimentara pentru un copil minor in cazul unui divort, am inteles ca este un procent din ... (vezi toată discuția)
Cuantum pensie alimentara laszloioan laszloioan Buna seara as avea nevoie de ajutor.Am un copil minor dintr-o casnicie anterioara, m-am recasatorit si cu sotia actuala avem doi copii minori.Cuantumul de 25% ... (vezi toată discuția)