avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM

Buna ziua, am o nelamurire. Firma noastra a avut CCMNU incepand cu 18.05.2010 si era valabil cf. legii, doi ani, adica pana la 18.050.2012. Ramura este activitati de inginerie si consultantas tehnica legata de acestea. Acum mai trebuie facut alt contract coelctvi de munca ? Negocierea mai trebuie initiata? Mai este valabila aceasta teorie de a avea la nivel de unitate negicoat CCM?
Numai bine.
Cel mai recent răspuns: georgettegan , utilizator 17:12, 21 Mai 2012
Da, exista prevederea legala referitoare la obligativitatea negocierii ccm la nivel de unitate .. daca a expirat durata c.i.m. de ce nu decideti prelungirea duratei acesteia pana la incheierea sau negocierea altui c.c.m.?
Art. 129 din legea 62 din 2011
(1) Negocierea colectiva este obligatorie numai la nivel de unitate, cu exceptia cazului in care unitatea are mai putin de 21 de angajati.
(2) Initiativa negocierii apartine angajatorului sau organizatiei patronale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca Melidna12 Melidna12 este adevarat ca nu mai este obligatoriu contractul colectov de munca la nivel de societate cu mai mult de 21 de angajati? Am citit codul muncii unde spune ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca paulyto paulyto Buna ziua, as dori sa stiu daca o companie multinationala este obligata sa aiba contract colectiv de munca sau nu? (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca gratzielap gratzielap Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii legate de CCM pentru un colectiv de 30 de angajati. -este obligatorie incheierea CCM sau este suficienta ... (vezi toată discuția)