Acum 75 de zile mi s-a intocmit un PV pentru neacordare de prioritate cu tamponare si mi-a fost retinut permisul 60 de zile (specificat in PV) . Dupa aproximativ 2 saptamani am primit acasa in posta un act conform caruia din data 23.03.2012 mi-a fost suspendat dreptul de a conduce timp de 60 de zile.A trecut perioada de suspendare de 60 de zile si am fost anuntat cand am mers sa imi ridic permisul ca mi s-a adaugat inca 30 zile pentru ca nu am dat examenul de reducere a suspendarii. Din moment ce in PV am 60 de zile cum poate politia sa imi prelungeasca suspendarea cu 30 zile din moment ce in PV sunt trecute 60 de zile?
ART. 106 OUG 195/2002 (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) când fapta a fost urmărită ca infracţiune prevăzută de prezenta ordonanţă de urgenţă, iar instanţa de judecată sau procurorul a dispus înlocuirea răspunderii penale cu una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute la art. 91 din Codul penal;
c) când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art. 104.
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a) şi b), sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.
#B
Permis
danut86
buna,mia fost suspendat permisul pentru 60 de zile pt o tamponare,,au trecut de atunci 3 luni jumate,de unde pot sami ridic permisul si daca trebuie sa dau ... (vezi toată discuția)
Art 106 cod rutier
tutumester
Conform alin. 1 din art. 106 cod rutier, inteleg ca daca nu am produs accident, permisul de conducere se restituie dupa 90 de zile fara sustinerea examenului ... (vezi toată discuția)