avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendarea permisului, redobandire
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendarea permisului, redobandire

Buna ziua,
Recent mi-a fost suspendat permisul pentru neacordare de prioritate unui pieton pe 30 de zile si vreau sa stiu daca trebuie sa sustin examen auto.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:26, 13 Martie 2014
Doriti sa obtineti o noua categorie? :hm:

Examenul auto se sustine doar "o data-n viata";) , sunt cazuri rare cand se sustine de 2 sau mai multe ori examenul, atunci cand este anulat.:rolleyes:

Pentru neacordare de prioritate nu se sustine testul de cunoastere a regulilor de circulatie , acesta se sustine doar in conditiile art.106 din oug195

Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) când fapta a fost urmărită ca infracţiune prevăzută de prezenta ordonanţă de urgenţă, iar instanţa de judecată sau procurorul a dispus înlocuirea răspunderii penale cu una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute la art.91 din Codul penal;
c) când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art.104.
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la lin.(1) lit.a) şi b), sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permisul suspendat 60 zile Ioanaclara Ioanaclara Am fost implicată intr-un accident ușor doar cu avarii ale mașinii pt neacordare de prioritate.am fost la poliție am dat declarație mi sa suspendat ... (vezi toată discuția)
Perioada de suspendare a permisului prelungita, ce se poate face? cbadriann cbadriann Am avut permisul suspendat pe o perioada de 60 de zile din cauza neacordarii de prioritate.Cand am fost sa imi ridic permisul mi s-a spus ca mi sau mai dat ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis alistan alistan Buna ziua, la 1 ian 2015 mi-a fost suspendat permisul de conducere pt neacordare de prioritate a unui vehicul, Mi-a fost retinut pt 2 luni. In data de 2 ... (vezi toată discuția)